Tost over Max en Carlos: “Sterkste onderdeel van team”

Gepubliceerd op 27 december 2015 door Niels Hendrix

Franz Tost, teambaas van Scuderia Toro Rosso, zegt dat de Formule 1-rookies Max Verstappen en Carlos Sainz “het sterkste onderdeel” van zijn team waren in 2015. 

“De prestaties van beide coureurs was verrassend goed”, aldus Tost bij Autosport. “Beide rijders hebben erg goed werk verricht, want ze waren nieuw in de Formule 1. Met een meer betrouwbare auto denk ik dat ze beiden meer verrast zouden hebben en meer punten hadden gescoord. Ik moet zeggen dat de coureurs dit jaar het sterkste onderdeel van het team waren. Wat pure snelheid betreft, zijn beiden vergelijkbaar.”

Tost noemt de inhaalkunsten van Verstappen als hetgeen afgelopen jaar de meeste indruk heeft gemaakt. “Wetende hoe ver we dit seizoen qua vermogen achter liepen, zijn z’n inhaalacties, vooral in Austin en Sao Paule, heel indrukwekkend.”

“Wat de meeste indruk op me maakte, was dat er geen inhaalactie bij zat waarbij je dacht dat Max het niet onder controle had. Er waren geen blokkerende voorbanden, geen wielen die elkaar op een oneerlijke manier raakten. Het was ook indrukwekkend dat hij zich terugtrok als hij zag dat het niet ging lukken. Die controle en het inzicht om in te schatten of je een inhaalactie kunt inzetten of niet, is erg sterk.”