Max “Rookie of the Year” bij Autosport Awards 2015

Gepubliceerd op 07 december 2015 door Niels Hendrix

Na vrijdag drie awards te hebben gewonnen op het FIA Prize-Giving gala in Parijs, is Max Verstappen zondagavond bij de Autosport Awards in het Grosvenor House hotel in London tot “Rookie of the Year” 2015 betiteld. “Ik mag niet klagen”, aldus Max over zijn weekend.

Max nam het in de race voor de titel “Rookie of the Year” op tegen de andere Formule 1-rookies Carlos Sainz en Felipe Nasr, Le Mans winnaars Nick Tandy en Earl Bamber en DTM-coureur Tom Blomqvist. Martin Brundle overhandigde de trofee aan de “de man die dit jaar de Formule 1 in de schijnwerpers heeft gezet en ons zoveel heeft gegeven om over te praten.” Brundle vervolgt: “Het gevoel dat Max heeft voor de auto en het rempedaal… als je zijn inhaalacties ziet, zou ik willen dat ik die op mijn CV had staan. En hij is nog steeds een tiener.”

Max vertelt over zijn inhaalkunsten: “Het is moeilijk om uit te leggen hoe je dat doet. Je ziet een gat en je probeert ervoor te gaan. Sommige acties zijn risicovoller dan andere.” Vooruitkijkend op 2016, wanneer Scuderia Toro Rosso met een Ferrari 2015-motor van start gaat, zegt Max: “We hebben volgend jaar zeker meer paardenkrachten en daar zijn we erg blij mee. We hadden dit jaar een geweldige auto en het is jammer dat we niet de gewilde resultaten geboekt hebben. Ik zal ook volgend jaar mijn best doen op de baan en proberen anderen in te halen.”