Max wint drie prijzen op FIA Prize-Giving gala

Gepubliceerd op 04 december 2015 door Niels Hendrix

Max Verstappen heeft vrijdagavond op het FIA Prize-Giving gala maar liefst drie ereprijzen in de wacht gesleept. De 18-jarige Scuderia Toro Rosso-coureurs werd in Lido op Champs-Elysees in Parijs verkozen tot “Rookie of the Year”, “Personality of the Year” en hij ontving een trofee voor “Action of the Year”. Daarmee wordt duidelijk hoe zeer Max als jongste Formule 1-debutant uit de geschiedenis zijn stempel op het seizoen 2015 heeft gedrukt.

“Dat ik tot driemaal toe in de prijzen zou vallen bij de FIA, had ik niet verwacht. Ik ben heel erg blij met die erkenning voor mijn prestaties”, aldus Max tegenover Verstappen.nl. “Met veel punten en twee vierde plaatsen was het voor mij een super goed seizoen. Ik wil Red Bull bedanken voor het mogelijk maken van mijn Formule 1-debuut en natuurlijk ook Toro Rosso, mijn vader en iedereen om mij heen, want zonder hen was ik nooit zo ver gekomen.”

Met 49 punten en een twaalfde plaats in het Formule 1-wereldkampioenschap werd Max uitgeroepen tot “Rookie of the Year”. Daar hadden zijn collega-coureurs uit allerlei autosportdisciplines over gestemd. De titel “Personality of the Year” kreeg Max naar aanleiding van een stemming onder de permanent geaccrediteerde media. De derde prijs, “Action of the Year”, is wellicht de meest bijzondere, want die is door alle fans bepaald.

Uit de vele adembenemende manoeuvres die Max dit jaar heeft laten zien, heeft de autosportbond FIA de inhaalactie op Felipe Nasr op Spa-Francorchamps, waar hij de Sauber met ruim 300 km/uur buitenom bij Blanchimont voorbij stak, als mooiste betiteld. Fans konden vervolgens uit in totaal negen autosport-momenten kiezen. Net als vorig jaar, ging de "Action of the Year"-award weer naar Max. 

Tijdens de FIA Prize-Giving ceremonie werden uiteraard ook de kampioenen van de verschillende FIA-kampioenschappen gehuldigd, met voorop drievoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn team Mercedes, dat in 2015 constructeurskampioen is geworden. 

Klik hier voor meer foto's van het FIA-gala in Parijs.