Eindelijk duidelijkheid in motorendeal Red Bull

Gepubliceerd op 04 december 2015 door Bas Winckels

Het was een publiek geheim, maar vandaag werd het dan toch officieel bevestigd: Red Bull blijft in het seizoen 2016 gebruikmaken van de Renault-motoren. Ze worden echter omgedoopt tot TAG Heuer. Daarmee maken de horlogemakers hun rentree in de Formule 1 als motoren naamgever, nadat ze al eerder tussen 1983 en 1987 naamgever waren van de Porsche motoren die destijds in de McLarens lagen.

TAG Heuer heeft recentelijk haar lange relatie met McLaren beëindigd en is officiële partner van Red Bull geworden. “TAG Heuer en Red Bull zijn twee onvolprezen merken, die beide een passie voor racen hebben en een drang om dingen anders te doen. Deze unieke samenwerking is daar het bewijs van", zegt teambaas Christian Horner van Red Bull. “TAG Heuer is een icoon in de wereld van de Formule 1 en we zijn er heel blij mee dat ze ervoor hebben gekozen om zich met de sport te blijven associëren door met ons in zee te gaan. Onze gezamelijke waarden innovatie en het verlangen om anders te zijn, maakt dit een van de meest opwindende partnerschappen in de F1.”

Het wordt het tiende seizoen dat Red Bull met Renault-motoren rijdt, ondanks de gespannen relatie die de twee dit jaar hebben gehad. Ilmor gaat onderdeel uitmaken van het technische partnerschap. De auto zal volgend seizoen de naam “Red Bull Racing – TAG Heuer RB12” dragen. Het nieuws volgt kort op de aankondiging van Renault dat het het team van Lotus overneemt en als fabrieksteam terugkeert in de Formule 1. Met welke motor het zuster team Scuderia Toro Rosso gaat rijden, is nog steeds niet officieel bekend gemaakt.