scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Overname Lotus door Renault definitief

Gepubliceerd op 03 december 2015 door Niels Hendrix

Eind september had Renault al een intentieverklaring getekend om de Formule 1-renstal van Lotus over te nemen. Die is donderdag door de Franse autofabrikant ingewilligd, waarmee de terugkeer van Renault als fabrieksteam een feit is.

"Renault had twee opties: voor de volle honderd procent terugkeren of vertrekken. Na uitvoerig onderzoek heb ik besloten dat Renault in de Formule 1 aanwezig zal zijn, om te beginnen in 2016”, aldus Renault CEO Carlos Ghosn. “De laatste details van de voornaamste aandeelhouders van de Formule 1 hebben ons het vertrouwen gegeven om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Het is onze ambitie om te winnen, ook al heeft dat tijd nodig.”

De belangrijkste papieren zijn getekend en de laatste formaliteiten worden zo spoedig mogelijk afgewikkeld, laat Renault weten. In januari 2016 volgen meer details over het programma in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Over de motorsituatie bij Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso, die in 2015 met Renault-krachtbonnen raceten, wordt op korte termijn duidelijkheid verwacht.