scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max in de race voor twee FIA-prijzen

Gepubliceerd op 24 november 2015 door Niels Hendrix

Max Verstappen is door de internationale autosportbond FIA genomineerd voor de titel “Personality of the Year 2015”. Daarnaast maakt de 18-jarige Nederlandse Formule 1-coureur kans op een tweede prijs in de categorie “Action of the Year 2015”, waarvoor online gestemd kan worden. 

Max heeft in zijn debuutjaar in de Formule 1, met nog één ronde te gaan, al 49 punten bijeen gereden voor het wereldkampioenschap. Daarmee staat de Scuderia Toro Rosso-coureur voorlopig twaalfde, met uitzicht op de tiende plaats. 

In de race voor de “FIA Personality of the Year Award 2015” neemt Verstappen het op tegen Formule 1-coureurs Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Nico Hulkenberg en Nico Rosberg. Ook rally-coureurs Sebastien Ogier, Kris Meeke en Peter Solberg zijn genomineerd. Daarnaast staan Jose Maria Lopez (stockcar-coureur) en Toto Wolff (Mercedes F1-teambaas) op de lijst. 

De tweede award waarvoor Max in aanmerking komt, is die van “Action of the Year”. Vorig jaar, toen Max voor Van Amersfoort Racing in de Europese Formule 3 actief was, won hij die prijs voor zijn inhaalactie op Antonio Giovinazzi in de allerlaatste bocht tijdens de tweede race op Imola, waarbij hij de Italiaan met minder dan twee honderdsten van een seconde versloeg.

Uit de vele adembenemende manoeuvres die Max dit jaar heeft laten zien, heeft de FIA de inhaalactie op Felipe Nasr op Spa-Francorchamps, waar hij de Sauber met ruim 300 km/uur buitenom bij Blanchimont voorbij stak, als mooiste betiteld. Uit in totaal negen autosport-momenten kan door de fans gekozen worden door te stemmen. Daarmee vallen ook nog een reis naar Londen met twee tickets voor de Britse GP te winnen. Zie: http://www.fia.com/action-of-the-year-2015

Tijdens het jaarlijkse FIA Prize-Giving gala zullen alle kampioenen uit de verschillende autosportklassen gehuldigd worden en staan eveneens de uitreikingen voor deze speciale awards op het programma. Dit jaar is Parijs de gastheer van het evenement, dat vrijdagavond 4 december 2015 plaatsvindt in het beroemde Lido op Champs-Elysees.