scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

McLaren presenteert de MP4-14 in Barcelona

Gepubliceerd op 08 februari 1999 door

Vanochtend was de presentatie van de nieuwe McLaren MP4-14 in Barcelona. Uiterlijk lijkt er op het eerste oog weinig veranderd aan de auto, echter technisch is de auto sterk gewijzigd. De MP4-14 bestaat voor 90% uit nieuwe onderdelen ten opzichte van de MP4-13. De auto heeft een geheel nieuw ontwikkelde motor, de Mercedes-Benz FO110H V10.
"Het is veel gemakkelijker aan dit project te werken na de behaalde wereldtitel vorig jaar. We weten niet zeker hoe de auto het zal doen, maar we zijn vol zelfvertrouwen", aldus ontwerper Adrian Newey.
Tijdens de eerste officiële test stond David Coulthard al langs de kant met de MP4-14. Een electronisch probleem was de uitleg van het team.


De nieuwe McLaren MP4-14 in vertrouwde kleuren


Dat McLaren uiteindelijk toch weer één van de titelkandidaten is bleek tijdens de eerste test vanochtend op het circuit van Barcelona. Op een koud (ca 8°C) maar droog circuit bleef Mika Häkkinen met een volle seconde de rest van het veld voor bestaande uit achtereenvolgens Fisichella, Herbert en Alexander Wurz. Ook Jos Verstappen is met het team van Honda aanwezig. Vanochtend reed Jos in totaal 24 ronden zonder technische problemen maar moest uiteindelijk 2 seconden toegeven op de tijd van Häkkinen. Tijdens de lunch pauze probeert het team de auto verder af te stellen om zo vanmiddag de nodige tijdswinst te kunnen boeken.


Johnny Herbert kwam vanochtend eindelijk goed voor de dag in zijn Stewart-Ford