scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max Verstappen: “Binnen een paar jaar strijden om de overwinning”

Gepubliceerd op 12 november 2015 door Bas Winckels

Het eerste wapenfeit van Max Verstappen tijdens het weekend van de Grand Prix van Brazilië is deelname aan de FIA persconferentie. Voordat over drie dagen de lichten op groen gaan voor de race, mocht Max de verzamelde internationale pers te woord staan. Er werd vooral teruggeblikt op het afgelopen seizoen.

We naderen het einde van je debuutseizoen in de Formule 1. Op welke gebieden heb je jezelf het meest ontwikkeld? “Ik ben op elk gebied vooruit gegaan”, vertelt Max. “Na slechts één seizoen in een lagere categorie autosport te hebben gereden, en toen meteen de stap naar de Formule 1 te hebben gemaakt, kunnen we concluderen dat de pure snelheid wel aanwezig is. In het afgelopen jaar heb ik me op alle andere vlakken verbeterd. Ik ben dan ook blij met het seizoen tot nu toe door al die verbeteringen, met name in de kwalificatie. Maar ik had ook wel verwacht dat dat zo zou zijn. Ik ben nog jong, dus ik heb nog veel te leren.” In welke elementen van de kwalificatie ben je specifiek meer vooruit gegaan? “Met name in het verkrijgen van ervaring en het leren hoe de banden werken in de kwalificatie.”

Wanneer kunnen we je in een top team verwachten, heb je haast om in de top terecht te komen? “Nee, ik heb geen haast om hogerop te komen,” antwoordt Max, “maar ik heb al wel twee keer een vierde plaats gescoord. Dan zit je dicht bij het podium, en je wilt er het liefste op staan. Maar ik ben blij met waar ik nu zit. Hopelijk kan ik binnen een paar jaar om de overwinningen gaan strijden."

Gevraagd naar de sterke en zwakke punten van de Scuderia Toro Rosso, vertelt Max: “Het alllersterkste punt is het team zelf, het is één grote familie. Als je je als coureur goed voelt in een team worden de prestaties vanzelf ook beter. Dit team is heel jong en ambitieus en in vergelijking met vorig jaar is de auto ook een grote stap voorwaarts.” En de zwakke punten? “We hebben eigenlijk geen zwakke punten in het team”, meent Max. Om daar met een verholen glimlach aan toe te voegen: “We missen wel een beetje topsnelheid.”

De Grand Prix van Brazilië wordt zondag 15 november om 17:00 uur Nederlandse tijd verreden.

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Brazilië en kans te maken op een STR-hoody, klik je hier!