scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ziggo Sport start vanavond met Max Verstappen

Gepubliceerd op 12 november 2015 door Niels Hendrix

Vandaag, donderdag 12 november, gaat de nieuwe sportzender Ziggo Sport van start. De zender is gratis voor alle Ziggo-klanten met digitale ontvangst en te zien op kanaal 14. 

Het gratis Ziggo Sport kanaal richt zich voornamelijk op de grote duels van verschillende sporten zoals EK- en WK-kwalificatiewedstrijden, maar ook Formule 1. Er zal veel Formule 1 te zien zijn, maar niet alles. “Elke week maken we een nieuwe afweging van wat er uitgezonden gaat worden. Die keuze is dus afhankelijk van welke andere sporten en wedstrijden er zijn. Maar met het oog op Max Verstappen kunnen de fans ervan uit gaan dat we vaak Formule 1 zullen uitzenden. Ook trainingen en kwalificaties.”

“Wil je alles zien, dan heb je een abonnement op Sport1 nodig”, aldus de woordvoerder van Ziggo Sport. “Want de Grands Prix kunnen ook wel eens samenvallen met een belangrijk toernooi of voetbalwedstrijd. De mensen moeten dit zien als een cadeau aan de abonnees van Ziggo.” 
Het eerste cadeautje is in de vorm van de GP van Brazilië. Van training tot race zal alles te zien zijn op kanaal 14. En ook de Grand Prix van Abu Dhabi zal daarop uitgezonden worden.

Sport1 gaat verder als Ziggo Sport Totaal en biedt hetzelfde als Sport1 voorheen deed. De zes kanalen van Sport1, waaronder Sport1 Racing, blijven dus bestaan maar gaan alleen verder onder een nieuwe naam.

Naast de Formule 1 worden er op het gratis Ziggo Sport ook andere races uit andere autosportklassen uitgezonden en is er de wekelijkse talkshow ‘Peptalk’ met Jack van Gelder en sport gerelateerde films en documentaires. Vanavond zal Max Verstappen zijn opwachting maken in Peptalk en zien we o.a. Frank Evenblij plaatsnemen in de Renault Clio RS van de Nederlandse Formule 1-coureur. Peptalk begint vanavond om 19.30 uur op Ziggo Sport. 

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Brazilië en kans te maken op een STR-hoody, klik je hier!