Charles analyseert de vrijdag in Mexico

Gepubliceerd op 31 oktober 2015 door Niels Hendrix

Phil Charles, hoofd race-engineer van Scuderia Toro Rosso, laat na afloop van de vrijdag in Mexico weten: “We zijn tevreden met de eerste vrije training. Het doel was om de coureurs zoveel mogelijk op de baan te houden, zodat ze konden wennen aan dit nieuwe circuit en die aanpak werkte prima. Max reed tegen het einde van de sessie een hele goede ronde en het zag er erg goed uit.”

“Helaas ging hij eraf in de tweede vrije training. De auto is niet heel erg beschadigd en ik weet zeker dat hij er morgen weer staat. Als gevolg van Max zijn schuiver moest Carlos extra taken uit onze programma’s op zich nemen. Hij reed dus veel kilometers in de tweede training; we waren erop gebrand hem veel korte runs te laten doen en hij heeft veel ronden afgelegd tijdens de lange run.”

“We hebben vandaag veel geleerd, maar het is geen geheim dat de remmen en motorkoeling met de lage luchtdruk hier de uitdaging vormen. Vanuit de fabriek kwam tussen de sessies op beide gebieden goede hulp, maar we hebben nog werk te doen aan onze afstelling van de auto, om ons te verzekeren van een marge voor de race op zondag.”

“De weersvoorspellingen voor de rest van het weekend zien er ook interessant uit, met mogelijk regen. Al met al is het een wat rommelige dag geweest, maar we hebben veel  van onze doelen kunnen afstrepen.” 

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Mexico en kans te maken op een STR-softshell jacket, klik je hier!