Max ziet glad asfalt in Mexico-stad als een voordeel voor STR

Gepubliceerd op 30 oktober 2015 door Niels Hendrix

Hogesnelheidsbochten heeft hij het liefst en niet alleen omdat de STR10 daar sterk in is. Toch zal Max Verstappen die weinig vinden op Autodromo Hermanos Rodriguez. Maar volgens de Scuderia Toro Rosso-coureur zal de gladde baan in Mexico zijn auto wel goed liggen. 

“Ik denk dat best glad zal zijn. Het asfalt lijkt op dat van Sochi en ik heb verhalen gehoord dat het zelfs dit jaar nog erg glad was”, aldus Max. Het op temperatuur krijgen van de banden kan wel een uitdaging worden. Pirelli heeft voor de medium en zachte compound gekozen. “Ik vind dat ze de zachte en superzachte band mee hadden moeten brengen. De gladde baan gaat ons wel helpen.”

“Maar met zo'n lang recht stuk moeten we onze downforce compenseren, dus we kunnen kunnen niet met zoveel vleugel rijden als we eigenlijk zouden willen. Onze auto presteert echter wel sterk als het glad is en in snelle bochten. Helaas zijn er hier niet zoveel hogesnelheidsbochten, maar het ziet er niet verkeerd uit. In Singapore deden we het bijvoorbeeld ook niet slecht en daar zijn ook veel bochten met lage snelheid.”

Regen is ook weer welkom, laat Max lachend weten: “We moeten een regendans gaan doen! In Austin heeft de regen flink geholpen, dus hopelijk krijgen we hier ook wat neerslag. Tot nu toe heeft het elke dag geregend. Rond 15.00 of 16.00 uur, of iets later. Hopelijk komt het zondag iets eerder, rond één uur of half twee ofzo."

Klik hier voor het tijdschema van de Grand Prix van Mexico.

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Mexico en kans te maken op een STR-softshell jacket, klik je hier!