De aanloop van Max naar de Mexicaanse Grand Prix

Gepubliceerd op 30 oktober 2015 door Niels Hendrix

Komend weekend staat de Grand Prix van Mexico op het programma en keert het Formule 1-circus terug naar Autodromo Hermanos Rodriguez, dat sinds 1992 niet meer is bezocht. Max Verstappen was toen nog niet geboren en vader Jos reed toen zijn eerste seizoen in de autosport. Mexico-stad is met tegen de negen miljoen inwoners een van de grootste steden ter wereld. Zondag worden er dan ook meer dan 200.000 bezoekers verwacht en belooft de sfeer iets speciaals te worden. 

Naar verwachting gaan op het compleet vernieuwde circuit hogere snelheden dan op Monza gehaald worden. Dat heeft mede te maken met de grote hoogte waarop het circuit gesitueerd is. De lucht is ijler en veroorzaakt daardoor minder luchtweerstand. Dat brengt teven de uitdaging om de turbo motoren goed en betrouwbaar te laten lopen. 

De Scuderia Toro Rosso-coureurs zijn inmiddels geacclimatiseerd en hebben tijd gehad om het meer bij Xochimilco te bezoeken, in gezelschap van een onvermijdelijke Mariachi band, een Mexicaans straatorkest. 

Max en Carlos hebben daarnaast inspannend getraind, waarbij de hartslag hoog werd gehouden. Dat is belangrijk op dergelijke hoogte. Ze namen het tegen hun personal trainers op met een spelletje padel tennis, dat erg populair is in Mexico en Zuid-Amerika. Op donderdag stond, zoals gebruikelijk, de wandeling over het circuit op het programma om de baan te verkennen. 

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Mexico en kans te maken op een STR-softshell jacket, klik je hier!