Jos na GP USA: “Max heeft geen voet verkeerd gezet”

Gepubliceerd op 25 oktober 2015 door Niels Hendrix

Na afloop van de vierde plek van Max Verstappen in de Amerikaanse Grand Prix, laat vader Jos bij Sport1 weten: “Het was ongelooflijk spannend, top! Max heeft in mijn ogen geen voet verkeerd gezet. Hij reed een perfecte wedstrijd. Zoiets is altijd spannend: ‘houdt hij het vol?’ We hebben al vaker meegemaakt in de laatste ronden uit te vallen. Ik liep dus zenuwachtig op en neer en hoopte dat alles goed zou gaan.”

Over de racesnelheid zegt Jos: “De Toro Rosso functioneert gewoon goed. Maar op een recht stuk maak je geen kans tegen een Ferrari of Mercedes. Daar tegen vechten heeft geen zin, dan verlies je gewoon tijd, dus die kun je het beste gewoon voorbij laten.”

“Max heeft het heel goed gedaan. Zijn banden waren in de laatste ronden helemaal op”, vertelt Jos over het verloop van de race. “Het team had een perfecte strategie, helemaal top. We hebben veel punten gescoord en staan maar zeven punten achter de zesde plek. Dat is ons doel nog voor dit jaar.”

Had je voor het seizoen durven dromen van twee vierde plaatsen? “Zeker niet. In het begin van het seizoen ben je al blij als je punten scoort. Met 45 punten is het voor Max tot nu toe een perfect jaar. En het is pas zijn eerste jaar, het kan alleen maar beter gaan!” Zoals die andere Verstappen, die twee keer derde werd? “Ja, dat zal niet meer zo lang duren hoor!”