Max hoopvol gestemd ondanks gebrek aan kilometers

Gepubliceerd op 25 oktober 2015 door Niels Hendrix

In totaal ging Max Verstappen op vrijdag en zaterdag maar veertien keer Circuit of the Americas rond. De eerste vrije training was op een natte baan, de tweede werd afgelast en tijdens de derde vrije training kende de 18-jarige coureur een probleem met zijn STR10. Toch blijft Max vol vertrouwen een goede uitgangspositie op de startopstelling en een mooi raceresultaat te kunnen scoren. 

Over de derde vrije training in Austin, waarin hij als laatste eindigde, vertelt Max: “Helaas had ik een probleem met de motor, dus ik heb niet veel kunnen rijden. Zoiets is geen ideale voorbereiding op de kwalificatie, maar uiteraard probeer ik daar het beste van te gaan maken.” Die kans krijgt hij op zondag om 15.00 uur Nederlandse tijd, want dan staat de wegens heftige regenval uitgestelde kwalificatie op het programma. 

Max: “De auto presteert zeker goed in de regen. Daar houd ik ook van. Maar een goede voorbereiding is altijd prettiger. Ik kom uit Nederland en daar regent het ook erg veel. Ik heb vaak in de regen gekart. Je moet dan op de limiet rijden en het is belangrijk de auto goed aan te voelen.”

Mocht de Amerikaanse Grand Prix, die om 20.00 uur Nederlanse tijd van start gaat, op een regenrace uitdraaien dan verwacht Max een goed resultaat: “Op een natte baan hebben we een goede kans om in de top zes te belanden. En als het droog is, hoop ik dat we in de punten kunnen finishen.”

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van USA en kans te maken op een STR-hoodie, klik je hier!