Gianni Morbidelli wordt Ferrari's testrijder voor 1997. De net 29...

Gepubliceerd op 24 januari 1997 door Verstappen Info Page

Gianni Morbidelli wordt Ferrari's testrijder voor 1997. De net 29 geworden Italiaan was al eerder in 1995 testrijder bij het Italiaanse team. Vorig jaar reed hij niet mee maar de twee jaren daarvoor reed hij bij Arrows. Verder reed Morbidelli voor Dallara, Minardi en Lamborghini.

Damon Hill had geen plezier op zijn eerste test in Jerez met de nieuwe Arrows-Yamaha. De auto had problemen met de software van de versnellingsbak die niet ter plekke konden worden verholpen. Volgende week gaat het team verder testen op Silverstone.

Giancarlo Fisichella heeft laten zien hoe talentvol hij is. Bij testen deze week in Jerez was hij uiteindelijk een seconde sneller dan teammaat Ralf Schumacher terwijl hij minder rondjes had gereden dan Ralf. Giancarlo klokte uiteindelijk 1:22.71 en Ralf 1:23.69. Wij denken dat Ralf het nog heel moeilijk gaat krijgen met zijn getalenteerde Italiaanse teamgenoot.

Nog even een nagekomen Tyrrell testbericht: Jos reed op Silverstone uiteindelijk 1:46.56 en Mika reed de dag daarvoor 1:53.12. Jos was dus sneller dan Mika maar de weersomstandigheden waren voor hem dan ook wel beter.