Max denkt in regen betere kans te hebben

Gepubliceerd op 23 oktober 2015 door Niels Hendrix

Volgens de meteorologen kan het Formule 1-circus zich opmaken voor een nat weekend. In Austin wordt namelijk veel regen voorspeld. Een regenrace reed Max Verstappen nog niet in de koningsklasse van de autosport, wel enkele vrije trainingen en een kwalificatie. Toch is Max vol vertrouwen het ook dan, of juist dan, goed te kunnen doen. Op een natte baan wordt het speelveld immers gelijkwaardiger en komt talent bovendrijven. 

“Dat heeft met gevoel te maken. In de regen moet je nog oplettender rijden. Het is moeilijker, want de baan is gladder en de risico’s groter. Door aquaplanning is de kans om te crashen groter. Het is ook vermoeiender: in een droge race kun je soms even ontspannen op een recht stuk, maar in de regen heb je daarvoor geen seconde de tijd”, zegt Max tegenover de verzamelde pers op Circuit of the Americas.

Wanneer is een auto sterk in de regen? “Als hij goed instuurt en als je goede tractie hebt. Tijdens de keren dat ik op een natte baan heb gereden, merkte ik meteen dat dat wel goed gaat bij ons. Ik denk dat we bij Toro Rosso meer kans maken in de regen. Maar dan moet het niet het hele weekend gaan regenen, want dan kan iedereen zich goed voorbereiden en is dat voordeel weer verdwenen. Ik kijk er naar uit.”

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van USA en kans te maken op een STR-hoodie, klik je hier!