Renault brengt upgrade motor mee naar Austin

Gepubliceerd op 21 oktober 2015 door Niels Hendrix

Motorfabrikant Renault, dat aan Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso power units levert, heeft een upgrade van haar motor meegenomen naar de USA Grand Prix, zo bevestigt Remi Taffin, de operationeel directeur van Renault Sport.

Taffin: “We hebben een nieuwe motorspecificatie beschikbaar voor Austin. De voornaamste veranderingen zitten hem in de interne verbrandingsmotor, die voor meer vermogen en efficiëntie moet zorgen.”

Het is nog niet duidelijk of Red Bull en Toro Rosso de verbeterde motor ook daadwerkelijk zullen gaan gebruiken. “Het is ons bekend dat het inzetten van de nieuwe power unit zal resulteren in een gridstraf, dus die beslissing zal volledig in overleg met de teams gemaakt worden. In deze fase van het seizoen zijn punten natuurlijk van cruciaal belang, dus de nieuwe motor zal alleen worden ingezet als de omstandigheden het toelaten.”

Taffin vervolgt: “Welke specificatie er ook gebruikt wordt, we kijken erg uit naar Austin. In de laatste drie races was onze betrouwbaarheid in orde en de prestaties lagen meer in lijn met onze verwachtingen. Beide teams hebben alleen een probleemloos weekend nodig om het nieuwe potentieel te tonen.”

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van USA en kans te maken op een STR-hoodie, klik je hier!