scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max bezoekt DTM finale in Hockenheim

Gepubliceerd op 16 oktober 2015 door Niels Hendrix

De oudste DTM-coureur krijgt dit weekend tijdens de seizoensfinale in Hockenheim steun van de jongste Formule 1-coureur ooit. De 18-jarige Max Verstappen houdt zijn vingers gekruist voor de tweevoudig DTM-kampioen Mattias Ekström (37 jaar uit Sweden). 

De twee coureurs kennen een gezamenlijke partner. Ekström rijdt in de DTM in een Audi in de kleuren van Red Bull en doet dat voor zijn maar liefst veertiende jaar nu. Max is sinds ruim een jaar lid van de Oostenrijkse fabrikant van energy drinks.

"De DTM is een zeer professioneel kampioenschap met cool ogende wagens en spannende races", vertelt Max, na even plaats te hebben genomen in de Red Bull Audi RS 5 DTM van Ekström. "Mattias is een zeer sterke rijder. Als Red Bull-man ben ik erg blij met zijn succes."

Ekström zegt op zijn beurt: “Ik heb veel respect voor wat Max in zijn jeugd heeft bereikt. Zijn talent was al duidelijk in Formule 3 en nu in de Formule 1 bevestigt hij dat nogmaals. Ik volg zijn carrière nog intensiever sinds hij bij de Red Bull familie is gekomen. Dat hij ook geïnteresseerd is in andere autosporten toont aan dat Max een echte race is. Die overeenkomst hebben we.”

Natuurlijk is Max er ook om Mikaela Ahlin-Kottulinsky, zijn 22-jarige Zweedse vriendin die in de Audi Sport TT Cup racet, te ondersteunen. Eerder dit jaar op de Norisring behaalde ze het podium en in het rijderskampioenschap staat ze momenteel tiende, met de laatste races dit weekend in Hockenheim. 

Klik hier voor het fotoalbum van Max bij de DTM in Hockenheim.