Geen één jaar oude motoren in 2016

Gepubliceerd op 14 oktober 2015 door Johan Peeters

Vanaf volgend jaar dienen de motoren die aan klantenteams geleverd worden aan dezelfde specificaties te voldoen als waarmee de fabrieksteams rijden. Dit blijkt uit de eerder deze week gepubliceerde sportregels. Het rijden met één jaar oude motoren, zoals het team van Manor op dit moment doet, is daarmee uitgesloten.

De tijd zal het echter leren of deze regels strikt nageleefd gaan worden met het mogelijke verlies van de teams van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso als gevolg. Terwijl Red Bull Racing heeft aangegeven volgend seizoen met dezelfde specificatie motoren te willen gaan rijden als hun potentiële motorleverancier, gaan er geruchten dat Scuderia Toro Rosso met Ferrari overeengekomen zou zijn om volgend seizoen met de 2015 krachtbronnen van Ferrari te gaan rijden.

Of Ferrari en Red Bull Racing samen tot een deal kunnen komen, is nog steeds de vraag. Red Bull-teambaas Christian Horner liet afgelopen weekend in Sochi herhaaldelijk weten dat er nog steeds onderhandelingen gaande zijn.