Max Verstappen is de rijdende finishlijn

Gepubliceerd op 14 oktober 2015 door Richard de Klerk

In 2016 vindt al voor de derde keer het succesvolle wereldwijde hardloopevenement de Wings for Life World Run plaats. Wederom zal het startschot in Nederland in Breda klinken en wel op zondag 8 mei om 13.00u. Tegelijkertijd gaan er meer dan honderdduizend renners wereldwijd van start in 33 landen verdeeld over 6 continenten. Met dit mondiale evenement wordt geld ingezameld voor onderzoek naar de genezing van dwarslaesie. 

Max Verstappen
“Eén ding is zeker: In deze race begin ik als laatste en ik haal iedereen in. Ik wilde eigenlijk vorig jaar al meedoen aan dit bijzondere concept, alleen toen mocht ik nog niet op de openbare weg rijden.”
Wie ingehaald wordt door Max, is uitgeschakeld. Overal ter wereld – of het nu dag of nacht is – wordt op exact hetzelfde moment gestart, waarbij diegene die als laatste wordt ingehaald de winnaar is. 

Hoe ver ren jij?
Of je nu 5, 10 of (zoals Erben Wennemars vorig jaar) 46,2 kilometer kan rennen; iedereen, lopend, rennend of rollend kan meedoen dankzij het unieke concept. De deelnemer zelf bepaalt hoe ver die rent of rolt. Of het nu een ultra renner is of een beginner, deze run is voor iedereen een uitdaging. De enige regel is dat de deelnemer minimaal 16 jaar oud is. Ren of rol mee met duizenden andere renners en rolstoeldeelnemers van over de hele wereld en maak er een onvergetelijke ervaring van. 

Dwarslaesie Organisatie Nederland
“Ook al is door de hoogstaande revalidatie ons leven een stuk draaglijker geworden, een dwarslaesie blijft een nare aandoening met veel dagelijkse ongemakken en verdriet. Daarom is het zo belangrijk dat er meer geld komt voor onderzoek naar genezing. De Wings for Life Foundation maakt baanbrekend onderzoek mogelijk en de vooruitgang die de laatste jaren geboekt wordt, is zeer hoopgevend. Daarom zijn wij zo enthousiast over de Wings for Life World Run”, aldus Jos Dekkers, voorzitter Dwarslaesie Organisatie Nederland. 

Breda
Voor de tweede keer op rij zal de Wings for Life World Run plaatsvinden in Breda. Breda staat bekend als een van de meest gastvrije steden van Nederland. In 2009 werd het prachtige historische centrum uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland. Drie jaar later sleepte de stad de prijs voor de beste horeca van het land binnen. Daarnaast zorgen de omliggende rivieren en de bosrijke omgeving ervoor dat er veel groen in en om de stad te vinden is. Kortom, Breda is een stad met alles wat nodig is om de Wings For Life World Run wederom tot een onvergetelijke ervaring te maken!

Early Birds
Inschrijven kan vanaf 14 oktober 13.00u via www.wingsforlifeworldrun.com en kost voor volwassenen tot 15 november 2015 25 euro en na 15 november 2015 30 euro. Dit volledige inschrijfgeld gaat naar de Wings for Life Spinal Cord Research Foundation.