scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Franz Tost: “Max viel aan en reed een goede race”

Gepubliceerd op 11 oktober 2015 door Niels Hendrix

Franz Tost, teambaas van Scuderia Toro Rosso, laat na afloop van de Russische Grand Prix weten: “Het was een erg moeilijk en emotioneel raceweekend voor het team, met veel ups en downs. Natuurlijk was de crash van Carlos in de derde vrije training het verschrikkelijkste moment. Vooral de eerste minuten na het incident, toen we niet wisten wat er was gebeurd omdat we geen radioverbinding meer hadden. Iedereen was opgelucht toen we gelukkig hoorden dat hij niet gewond was en dat hij vandaag kon racen.”

Tost vervolgt: “Max heeft gisteren een erg goede kwalificatie gereden en eindigde op P9, hetgeen de potentie van de auto aantoont. Vandaag in de race kon hij helaas niet de botsing tussen Ericsson en Hulkenberg in de tweede bocht ontwijken, waarbij hij geraakt werd en zijn band beschadigde. Hij kwam de pits in en we wisselden de banden, maar zagen ook dat de vloer en achterwielophanging beschadigd waren, wat ten koste ging van zijn race. Hij viel aan en reed een goede race, maar uiteindelijk zat er helaas niet meer in dan als elfde te finishen.”

Cedrik Saudohar van Renault Sport F1 voegt daaraan toe: “Allereerst is iedereen erg blij dat Carlos in orde was en in staat was om aan de race deel te nemen na zijn grote crash op zaterdag. Ik wil ook onze monteurs enorm bedanken voor de geweldige job om de auto te herbouwen met een nieuwe power unit, die probleemloos en goed werkte tijdens de race. Vanzelfsprekend zijn we teleurgesteld met het uiteindelijke resultaat, maar de prestatie van de auto onder normale omstandigheden was goed en dat is positief op zo’n veeleisend circuit. De betrouwbaarheid was ook hier in orde, dus dat moeten we zien vast te houden tot het eind van het seizoen.”