Max verkent circuit en stad

Gepubliceerd op 08 oktober 2015 door Niels Hendrix

Na op dinsdagavond in Rusland te zijn gearriveerd, heeft Max Verstappen woensdag het Sochi Autodrom en de Russische badplaats Sotsji verkend. Na een eerste overleg met het team van Scuderia Toro Rosso werd de gebruikelijke trackwalk aangevangen om het circuit tot in detail te inspecteren en leren kennen.

Sochi Autodrom, voorheen het Sochi International Street Circuit en het Sochi Olympic Park Circuit, is een semi-stratencircuit en is sinds 2014 gastheer voor de Grand Prix van Rusland in de Formule 1. Het circuit heeft een lengte van 5.848 meter, is ontworpen door Hermann Tilke en is gebaseerd rond het Olympisch Park Sotsji, waar tijdens de Winterspelen in 2014 onder andere het schaatsen en het curling werden gehouden. Ongeveer 1,7 kilometer van het circuit gaat over normale wegen. 

   

’s Avonds werd samen met alle engineers en monteurs die aan Max zijn auto werken een bezoek gebracht aan de stad, zo’n drie kwartier van het circuit. In een Braziliaans restaurant werd een smakelijke maaltijd genuttigd en nog de achttiende verjaardag van Max gevierd. Daarbij werd Max verrast met een originele chocoladetaart

Klik hier voor het fotoalbum van de Russische Grand Prix, dat we gedurende het weekend verder zullen aanvullen.

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Rusland en kans te maken op een STR-softshell jacket, klik je hier!