scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Renault bevestigt overname F1-team Lotus

Gepubliceerd op 28 september 2015 door Niels Hendrix

Na maanden van onderhandelingen heeft Renault bevestigd dat de Franse autofabrikant het Formule 1-team van Lotus overneemt. De intentieverklaring met Gravity Motorsports, onderdeel van Genii Capital, is inmiddels ondertekend en Renault zal in 2016 met een eigen fabrieksteam terugkeren op de startgrid. 

“Deze intentieverklaring voor de aanschaf van een meerderheidsbelang in Lotus F1 team markeert de eerste stap van Renault in de richting van een eigen Formule 1-fabrieksteam in 2016, waardoor de 38 jaar die we als merk al op dit niveau actief zijn een vervolg krijgen”, aldus de verklaring van Renault. 

"De Renault Group en Gravity zullen de komende weken benutten om deze eerste stap om te zetten in een daadwerkelijke transactie, op voorwaarde dat aan alle termijnen en eisen voor alle betrokken partijen wordt voldaan."

Het team van Lotus ging tussen 2002 en 2009 ook al door het leven als Renault. Dit seizoen rijden Romain Grosjean en Pastor Maldonado voor de renstal, die de afgelopen periode in financieel zwaar weer verkeerde. 

Renault is de huidige motorleverancier van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso. Over die verbintenis zijn nog geen officiële mededelingen gedaan.