scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Gridstraf voor Max brengt hem naar P17

Gepubliceerd op 26 september 2015 door Niels Hendrix

Het zit Max Verstappen niet mee tijdens de Grand Prix van Japan. De Scuderia Toro Rosso-coureur heeft na afloop van de kwalificatie, waarin hij technische problemen kende, een gridstraf van drie plaatsen gekregen. Max zou zijn auto op een onveilige plek hebben stilgezet.

Het eerste deel van de kwalificatie kwam voor de Nederlander tot een vroegtijdig einde, toen zijn auto plotsklaps zonder elektriciteit zat. De STR10 viel stil en met nog minder dan een minuut te gaan, werd de dubbele gele vlag gezwaaid, hetgeen feitelijk het einde van Q1 markeerde.

De stewards achtten de manier van “parkeren” - de auto stond dwars op de baan - mogelijk gevaarlijk. Max stuurde blijkbaar in eerste instantie naar links om daarna alsnog rechtsaf te gaan en aan de andere kant van de baan tot stilstand te komen. Door de gridstraf zakt Max van de vijftiende naar de achttiende startpositie.

Naast Max heeft ook Nico Hulkenberg een gridstraf van drie plaatsen in te lossen, als gevolg van zijn aanrijding met Felipe Massa in Singapore. Daniil Kvyat, die tijdens het laatste deel van de kwalificatie hard crashte, vangt zijn race noodgedwongen vanuit de pitstraat aan, omdat Red Bull een nieuw chassis in moet zetten. Daardoor zal Max niet van P18 maar van P17 in Japan starten.

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Japan en kans te maken op een STR-hoodie, klik je hier!