scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jordan wil positie in de top drie handhaven

Gepubliceerd op 01 februari 1999 door Eric Berendsen

Jordan is dit seizoen absoluut van plan in de top 3 voor constructeurs te eindigen. "We hebben het heel moeilijk gehad in het begin van 1998, maar we zijn door die crisis heen gekomen. Nu wil ik in de top 3 eindigen. Dat gaat niet gemakkelijk worden, omdat we verwachten dat Mclaren, Ferrari en Williams ook dit jaar goed zullen zijn. Maar dit is ons doel. We weten dat deze auto een vooruitgang is op die van het vorige jaar, we moeten afwachten om te zien wat de anderen gedaan hebben". Dit zei Eddie Jordan vandaag tijdens de presentatie van de Jordan 199 in het London Palladium Theatre.
Damon Hill, die vorig seizoen in België de eerste GP zege voor Jordan binnenhaalde, wil dit jaar meer dan één race winnen. "We willen de strijd aangaan en altijd een bedreiging zijn voor diegene aan kop".
Damon Hill en Heinz Harald Frentzen hebben dit jaar nog maar weinig testwerk verricht. Het team heeft zich voornamelijk geconcentreerd op de ontwikkeling van de auto. De 199 is gebaseerd op het model 1998, hij ziet er toch anders uit en hij heeft een kleinere, krachtigere 3 ltr V10 motor met een lager zwaartepunt.