scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Tost: “Geen reden om Max en Carlos van positie te wisselen”

Gepubliceerd op 20 september 2015 door Niels Hendrix

Na afloop van de Grand Prix van Singapore reageert Franz Tost, teambaas van Scuderia Toro Rosso, als volgt: “Het begin van de race was een grote schok, toen de motor van Max afsloeg en hij de race niet van zijn welverdiende P8 op de grid kon aanvangen. We moeten uitzoeken wat er gebeurde, want de anti-stall had dit moeten voorkomen. We hadden geluk met de safety car en Max kon zijn ronde achterstand inlopen. Hij reed fantastisch, met rondetijden die gedurende de hele race in de top vijf zaten. Op het eind vocht hij met Perez voor P7, maar helaas wist hij hem niet te passeren. Hoe dan ook, zijn achtste positie is - gezien de omstandigheden van zijn race - een succes.”

“Carlos worstelde wat in de beginfase, omdat hij na zijn crash in de kwalificatie als veertiende moest starten. Na de safety car had hij kortstondig een technisch probleem, waardoor de auto in neutraal schoot, dat we ook moeten uitzoeken om te begrijpen waarom het optrad. Hij verloor hierdoor veel posities. Aan het eind van de race dachten we dat Carlos Max sneller zou bijhalen, omdat hij nieuwe superzachte banden had, terwijl Max gebruikte superzachte banden gemonteerd had gekregen. Daarom zou Carlos volgens onze berekening een betere kans hebben om Perez aan te vallen, maar hij dichtte het gat naar Max niet genoeg om echt aan te tonen dat hij dit zou kunnen doen. Daarom was er uiteindelijk geen reden om hun posities te wisselen”, legt Tost uit.

“Ik moet zeggen dat de prestatie van de auto en de coureurs echt fantastisch was en de nieuwe upgrades werkten goed. Ik wil de aerodynamica afdeling feliciteren met hun geweldige werk op de fabriek, want hier op de baan hebben we bevestigd dat al hun berekeningen juist waren. We hebben echt een competitieve auto en dat brengt me het vertrouwen dat we het volgende week op Suzuka ook goed kunnen doen. Ik kijk er al naar uit!”

Cedrik Staudohar, Renault Sport F1 track support leader, voegt toe: “Al met al was het een erg goede race en weekend, ondanks dat we zonder het afslaan van de motor van Max een beter resultaat hadden kunnen bereiken. De motoren werkten het hele weekend perfect en het team heeft er op het circuit prima voor gezorgd dat we geen problemen kenden. Laten we deze vorm vasthouden om meer goede resultaten in de komende races te boeken.”