scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

In Fiorano is vandaag de nieuwe Ferrari F399 gepresenteerd. De...

Gepubliceerd op 30 januari 1999 door Verstappen Info Page

In Fiorano is vandaag de nieuwe Ferrari F399 gepresenteerd. De nieuwste creatie van Technisch Directeur Ross Brawn is volgens hem een sterke verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de F300. "De F300 was de eerste bolide die door het nieuwe design team in Maranello is ontworpen. De auto was erg goed, maar niet perfect", aldus Brawn. "Gedurende het seizoen hebben we het team versterkt en hebben we een nieuwe windtunnel in gebruik genomen. De F399 is een geëvolueerd model met veel technische vernieuwingen. In de ontwerpfase is veel aandacht besteed aan de integratie van chassis en motor en ook de met de komst van nieuwe technische partners, zoals Bridgestone, is al in de beginfase rekening gehouden", besloot Brawn.

Ook de rijders waren optimistisch over het komende seizoen. Eddie Irvine gaat zijn vierde jaar in bij de Scuderia en is gemotiveerder dan ooit. "Het gaat ieder jaar beter en ik hoop dan ook dit jaar mijn eerste Grand Prix te winnen. Met deze auto moet dat zeker kunnen."
Michael Schumacher zegt dit jaar minder druk te voelen dan de afgelopen jaren. Hij stal de harten van de Italiaanse pers door het publiek in het Italiaans te verwelkomen.

Het testprogramma zal volgende week beginnen en zal voornamelijk plaatsvinden op de eigen testbaan in Fiorano en het nabijgelegen circuit in Mugello.