scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max doneert raceoverall aan Justin Wilson veiling

Gepubliceerd op 18 september 2015 door Niels Hendrix

Max Verstappen heeft een raceoverall van Scuderia Toro Rosso gedoneerd aan een veiling ten bate van de nabestaanden van Justin Wilson. De eBay liefdadigheidsveiling is inmiddels met de eerste items van start gegaan en zal in totaal zes weken blijven lopen. De overall van Max wordt door het team opgestuurd en op een later moment toegevoegd aan de veilinglijst.

Alle opbrengsten van de veiling gaan naar het Wilson Children’s Fund, dat is opgericht nadat de Britse coureur op 24 augustus zijn leven verloor na een afschrikwekkende crash tijdens de IndyCar race op de Pocono Raceway. Wilson werd 37 jaar en laat zijn vrouw Julia en kinderen Jane (7 jaar) en Jessica (5 jaar) achter.

Op het moment van schrijven staan er 19 helmen van collega IndyCar-coureurs ter veiling. Daarbij zit de kampioenshelm van Scott Dixon en helmen van populaire rijders als Juan Pablo Montoya en Helio Castroneves. De eerste items lopen over vier dagen af, maar er zullen nog veel nieuwe items worden toegevoegd, tot de veiling op 26 oktober sluit.

Wilson reed ook enkele jaren in de Formule 1 en in die wereld zijn inmiddels veel toezeggingen gedaan. Wereldkampioen Lewis Hamilton en Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg doneren beiden een overall, terwijl Toro Rosso overalls van Max en Carlos Sainz ter beschikking stelt. Red Bull stuurt een overall van Daniel Ricciardo en Force India een door Nico Hulkenberg en Sergio Perez gesigneerd onderdeel van de achtervleugel.

Button doneert zijn helm met stickers ter nagedachtenis van Justin Wilson, die hij in Italië droeg. Williams stuurt ook iets voor de veiling en voormalig F1-coureur Rubens Barrichello geeft een van zijn Ferrari-overalls weg. Lotus-rijder Romain Grosjean doneert een gesigneerd paar handschoenen.

Klik hier om de Justin Wilson veiling op eBay te bezoeken.

Naast al deze donaties voor de veiling hebben ook veel Formule 1-coureurs en teams direct geld overgemaakt naar het Wilson Children’s Fund. Ook fans kunnen op die manier hun steentje bijdragen door (via PayPal) rechtstreeks geld over te maken naar het fonds: http://justinwilson.co.uk/donate