scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max en Carlos over de GP van Singapore

Gepubliceerd op 16 september 2015 door Johan Peeters

In aanloop naar de Grand Prix van Singapore vertelt het jonge rijdersduo van Toro Rosso, Max Verstappen en Carlos Sainz, in hun hotel hoe ze hun eerste dagen in Singapore beleven en wat ze van de het aankomende raceweekend verwachten.

“Sinds het moment dat ik hier arriveerde, vind ik het erg heet en vochtig buiten, maar als je dan het hotel inloopt lijkt het wel of het binnen vriest. Het is erg makkelijk om een verkoudheid op te lopen”, steekt Carlos van wal. Max: “Daar ben ik het wel mee eens, het is hier inderdaad erg vochtig, nog erger dan in Maleisië, en als je dan binnenkomt heb je direct veel airconditioning op je, wat niet erg goed is. Ik zet die dan ook meteen uit. Je wil natuurlijk geen temperatuur van 30 graden, maar 25 is beter dan 18.”

Wat denken jullie van het racen gedurende de avond?
Carlos: “We hebben onze eerste ervaringen met kunstlicht al opgedaan in Bahrein, ondanks dat we de race niet uitreden. Je merkte niet veel van het feit dat het donker is, want de kwaliteit van de verlichting is erg goed en de baan is daar erg breed. Hier in Singapore zal het iets anders zijn. We rijden hier dicht langs muren en gebouwen wat het iets interessanter maakt.”
Max: “Daar heb ik niet veel aan toe te voegen, Carlos heeft het wel goed weergegeven.”

Waar kijken jullie het meeste naar uit?
Max: “Punten scoren! Ik wil gewoon een goede race rijden. We hebben een paar updates bij ons voor de auto en ik hoop dat die ons wat tijdwinst brengen. Er zijn hier weinig lange rechte stukken, iets dat ons altijd goed uitkomt. Hopelijk kunnen we hier dezelfde snelheid aan de dag leggen als in Monaco eerder dit jaar.”

Carlos: “Zoals Max al aangeeft hopen we dat de updates een paar tienden opleveren. De baan zou bij onze auto moeten passen en ik hoop dat we een sterk weekend mee gaan maken met het team.”

Hoe verwarrend is het tijdsverschil en het feit dat jullie bijvoorbeeld ontbijten als het lunchtijd is?
Max: “het is inderdaad een beetje verwarrend, maar ook leuk. Je moet opblijven tot vier of vijf uur in de ochtend en je ziet al de mensen de deur uit gaan naar feestjes wat wel leuk is.”
Carlos: “Het is inderdaad interessant. We staan pas om drie uur op en je moet jezelf dwingen om laat te gaan slapen.”

Max, heb je al inhaalacties geoefend op jouw simulator?
Max: “Nee, ik heb besloten om dat niet meer te doen, omdat er al teveel over in de media komt. De basis leer je in het karten en de Formule 3. Daarna komt het vooral aan op gevoel en instinct denk ik. Op het moment dat je een gaatje ziet, ga je ervoor. Natuurlijk schat je op voorhand in of het gaat of niet.”

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we regelmatig live updates plaatsen. 

Klik hier voor het tijdschema van de Grand Prix van Singapore.

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Singapore en kans te maken op een Verstappen-pakket, klik je hier!