scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Alexander Rossi debuteert bij Manor in Singapore

Gepubliceerd op 16 september 2015 door Johan Peeters

Alexander Rossi zal komend weekend in Singapore zijn debuut maken in de Formule 1. De Amerikaan zal bij Manor het stuur overnemen van Roberto Merhi. Rossi heeft een deal voor vijf van de zeven resterende races in 2015 getekend. De races in Rusland en Abu Dhabi zal Rossi overslaan om in die weekenden in de GP2 uit te kunnen komen. Rossi staat achter de Belg Stoffel Vandoorne tweede in dat kampioenschap en heeft nog een kleine kans op de titel. Zijn achterstand bedraagt met nog drie raceweekenden te gaan meer dan honderd punten. Merhi keert voor Rusland en Abu Dhabi tijdelijk terug in de Manor-bolide en zal bij de overige wedstrijden als reservecoureur aanwezig zijn.

Rossi is niet onbekend met het besturen van een Formule 1-auto. In het verleden reed de 23-jarige coureur uit Californië al enkele vrijdagtrainingen bij het team van Caterham. Halverwege het vorige seizoen stapte hij over naar Manor, waar hij ook even test- en reservecoureur was. Tweemaal waren er vorig seizoen plannen om Rossi voor Manor te laten debuteren. In België was er sprake van dat hij zou instappen als vervanger van Max Chilton, en na het ongeluk van Jules Bianchi werd Rossi door Manor ingeschreven voor de Grand Prix van Rusland. In beide gevallen werd, om verschillende redenen, besloten om Rossi aan de kant te houden.

Merhi ging er tot vandaag nog vanuit dat hij komend weekend aan de race in Singapore deel zou nemen. Zijn naam prijkte ook al boven de pitbox in Singapore. "Roberto is erg teleurgesteld, maar begrijpt dat we deze beslissing hebben genomen met het oog op de toekomst van het team", laat teambaas John Booth weten. "We bedanken hem voor zijn professionele houding in deze kwestie." Booth maakte verder bekend dat het team nog geen beslissing heeft genomen over de rijders voor 2016. "We zullen tijdens het resterende deel van het seizoen onze opties verder evalueren."