scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vooruitblik op Singapore en Japan met Max en Carlos

Gepubliceerd op 14 september 2015 door Niels Hendrix

Terwijl Scuderia Toro Rosso zich voorbereidt op het laatste gedeelte van het seizoen, blikken Max Verstappen en Carlos Sainz vooruit op de eerste twee opeenvolgende races, Singapore en Japan. Toro Rosso vroeg hen wat ze van deze twee Grands Prix vinden en praatte verder over… nachtzicht, wortels, fans en sushi!

Laten we het over Singapore hebben… Wat denken jullie van deze race?
Max: [Max staat meteen op en doet de lampen uit] “Om inspiratie op te doen om erover te praten!” [Hij grapt en doet de lampen weer aan.] “Het gaat heel speciaal zijn om in Singapore te racen.”
Carlos: “Het raceprogramma is zo vreemd! Absoluut niet de gewoonlijke routine voor een coureur… Ontbijt om 15.00 uur en lunch om 19.00 uur!”
Max: “Je bent Spaans, jij eet thuis altijd laat dus dat is niet zo heel anders voor jou!”
Carlos: “We gaan erg laat naar bed, worden laat wakker… ’s Nachts rijden is altijd anders, ons nachtzicht moet perfect zijn!” [Hij lacht.]

[Opeens loopt Max weg, haalt wat wortels bij het Red Bull Energy Station buffet en komt terug…]
Max: “Zegt men niet dat wortels goed voor je ogen zijn? Carlos, laten we er een paar nemen!” [Max geeft een paar wortels aan Carlos, die naar hem teruglacht.]
Carlos: “Hoewel ik gehoord heb dat de lichten daar erg fel zijn en je niet echt kunt merken dat het nacht is…”

Max: “Ik kijk erg uit naar de uitdaging.” [Ondertussen knabbelend op wat wortels.] “Het klopt dat we dit jaar in Bahrein al wat nacht racen hebben ervaren, maar dat was op een permanent circuit en nu gaan we op een stratencircuit racen, wat altijd lastiger is… Het doet me aan Monaco denken, omdat we dicht langs de vangrail rijden en het niet gemakkelijk zal zijn om in te halen. Maar ik weet zeker dat we er veel plezier zullen beleven!”
Carlos: “Ja, en het zal veel heter zijn dan in Monaco, dat is zeker! Het lijkt een erg interessant circuit: lang, met veel bochten, remmen, hobbelig… En het past goed bij onze auto! Ik ben erg blij de race in Monza gefinisht te zijn na vier opeenvolgende uitvalbeurten. Hopelijk kunnen we het maximale uit dit weekend halen, want Singapore is voor ons een erg goede kans om punten te scoren!”

En dan is het direct door naar Japan…
Max: “Het zal speciaal zijn om terug te keren op Suzuka! Ik herinner me vorig jaar, toen ik voor de eerste keer op een echt Formule 1 circuit met een Formule 1-auto op zo’n uitdagende baan reed… Wow… Het is een geweldig circuit om te rijden en ik kan niet wachten om er weer heen te gaan. De eerste sector is super, met veel hogesnelheidsbochten en ik geniet van de bocht 130R. Je moet het juiste ritme vinden en volledig geconcentreerd blijven om alles uit je ronde te halen. De omgeving is mooi en ook de mensen zijn erg aardig! Ze houden echt van F1.”

Carlos: “Suzuka lijkt erg op mijn favoriete banen, Spa en Silverstone, dus ik denk dat ik er erg ga genieten. Waarschijnlijk wordt het een van mijn favoriete circuits nadat ik er op de vrijdag een ronde heb gereden. Ik heb ook veel goeds gehoord over de Japanse fans. Ze schijnen erg gepassioneerd te zijn… Ik kijk er erg naar uit!”
Max: “En om sushi te eten!”
Carlos: “Zeker! Mijn race-engineer is er gek op en sinds het begin van het jaar herinnert hij me al aan ons sushi diner in Japan… De tijd is gekomen!”

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we regelmatig live updates plaatsen. 

Klik hier voor het tijdschema van de Grand Prix van Singapore.

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Singapore en kans te maken op een Verstappen-pakket, klik je hier!