scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max hoopt op punten in Monza

Gepubliceerd op 01 september 2015 door Bas Winckels

De tijd vliegt! Scuderia Toro Rosso maakt zich op voor de laatste Europese Grand Prix van het seizoen, het tiende van het team in de Formule 1. Het is tevens de thuisrace van het team uit Faenza. De Italianen laten ons meegenieten met een gesprek tussen Max Verstappen en Carlos Sainz, waarin ze praten over hun voorbereiding op de race, het circuit, de snelheid en adrenaline.

Dus... de volgende race is Monza!

Carlos: "Monza is een klassiek, old-school circuit. Iedere coureur houdt ervan om daar te rijden!"

Max: "Ja, ik kan niet wachten. Het is het type circuit dat ik leuk vind: hoge snelheid, geweldige remzones en het heeft een unieke sfeer. De enige keer dat ik er heb gereden, was afgelopen jaar tijdens een Formule 3 test, maar hier racen moet wel een goed gevoel geven."

Carlos: "Dat doet het. Ik vond het hier afgelopen jaar erg leuk [noot: Carlos scoorde twee pole posities en won een race in 2014 in zijn seizoen in de Renault World Series]. Maar om hier met een Formule 1 auto te rijden en de hoogste snelheid van het jaar te halen, dat moet wel zo'n adrenaline-kick geven!"

Max: "Over adrenaline gesproken, weten jullie wat ik de afgelopen week heb gedaan? Ik heb besloten een ander soort training te doen en ik ben gaan wakeboarden! Dat was echt spannend, het was leuk, en het was ook een goede training voor mijn armen."

Carlos: "Laat daar eens wat foto's van zien? Ik probeer dat ook altijd te doen als ik er tijd voor heb." Een trotse Max haalt zijn telefoon tevoorschijn en laat een paar foto's aan Carlos zien.

Hé jongens, sorry dat we jullie storen, maar wat denken jullie van het aankomend weekend?

Max, terwijl hij zijn telefoon weer in zijn zak steekt: "Ook al is Monza niet het circuit dat ons het beste ligt met het oog op de snelheid van de motor, zal ik uiteraard proberen het maximale eruit te halen. Het is de thuisrace van het team, dus het zal zeker speciaal worden voor ons, en iedereen zal tot op het bot gemotiveerd zijn. Hopelijk kunnen we nogmaals een goed resultaat neerzetten en punten scoren."

Carlos: "Ja, ik kan niet wachten tot ik weer in de auto zit, ook al moet ik wegens een probleem in België van motor wisselen. Maar die specificatie werkte voor jou wel goed in Spa, toch?"

Max: "Ja, in Spa deed hij het prima, ik vond die race erg leuk."

Carlos: "Ik heb er ook vertrouwen in, ook al moet ik een tien plaatsen straf op de startopstelling accepteren. Ik wil in de race tenminste al die strafposities weer terugwinnen, net zoals jij in Spa hebt gedaan. Als jij het kan, kan ik het ook."

Max: "Inhalen is erg leuk, en het is geen verloren uitgangspositie!" Hij lacht hierbij. "En jouw pech moet toch een keer ophouden."

Carlos: "Oh ja, genoeg is genoeg! Adelante, adelante, que hay un machote al volante! (Voorwaarts, voorwaarts, er zit een macho achter het stuur!)"

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we regelmatig live updates plaatsen. 

Klik hier voor het tijdschema van de Grand Prix van Italië.

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Italië en kans te maken op een Verstappen-pakket, klik je hier!