scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Trotse Jos: “Dit is de Max die we kennen”

Gepubliceerd op 23 augustus 2015 door Niels Hendrix

Na afloop van de formidabele inhaalrace van Max Verstappen spreken we vader Jos, die glimlachend door de paddock van Spa-Francorchamps loopt. “Max heeft het super gedaan, heel goed, een mooi resultaat en weer vier punten erbij. Ik ben trots op hem”, vertelt de ex-Formule 1-coureur aan Verstappen.nl.

Hoe vond je zijn race, vanaf P18 naar P8 aan de finish? “Max heeft laten zien dat hij echt kan racen. Ik vond hem heel sterk, heel constant en hij had mooie acties. Zoals hij buitenom in de snelle bocht Blanchimont Nasr inhaalde, dat is Max. Hij geeft altijd iets extra’s in zijn manier van rijden en inhalen.“

Wat ging er door je heen bij die spraakmakende manoeuvre? “Ik hield mijn adem in toen ik Max buitenom mee zag gaan, maar hij kwam Nasr voorbij. Dat zijn gewoon goede acties. Dat is wat iedereen wil zien. Ik heb op zo’n moment alle vertrouwen dat het goed gaat.”

Jos zegt tot besluit: “Hoe we Max vandaag op Spa zagen racen, dat is de Max die we kennen. Zo was hij in karting, zo reed hij in de Formule 3 en zo racet Max in de Formule 1. We krijgen nog heel veel van zulke mooie acties van hem te zien, dat weet ik heel zeker.”