scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Teleurgestelde Max: “Vertrouwen het in de race goed te kunnen doen”

Gepubliceerd op 22 augustus 2015 door Niels Hendrix

Na afloop van de zaterdag op Spa-Francorchamps staat Max Verstappen de verzamelde Nederlandse pers te woord en blikt hij terug op zijn kwalificatie, die hij als vijftiende afsloot. Door een gridstraf vertrekt de 17-jarige coureur echter als achttiende. Max: “Er was weer een probleem met de motor. Renault zoekt nog uit wat precies. Maar tijdens de kwalificatie verloor ik tot en met de vijfde versnelling vermogen. Dat was hetzelfde gevoel als in je afkoelronde, wanneer je de batterijen weer oplaadt. Daardoor verloor ik drie of vier tienden en tijdens mijn snelle ronde moest ik ook nog op het stuur instellingen wijzigen. Het was eigenlijk een waardeloze Q1.”

Hoe voel je je na zo’n dag? “Zo’n probleem is teleurstellend, juist in de kwalificatie waarin ik mezelf wilde laten zien. Ik doe mijn best maar als de techniek je in de steek laat, houdt het heel snel op. Ik moet er maar mee omgaan.” Max verzucht: “Dit weekend heb ik elke training wel iets gehad. Alweer bij mij, al zo vaak dit seizoen. Ik ben daar altijd heel rustig en neutraal onder gebleven, maar op een gegeven moment ben je dat wel moe en er klaar mee. Het houdt een keer op om maar positief te blijven. We moeten er echt voor zorgen dat dit stopt, want ik kan hier slecht tegen.”

Toch weet de Scuderia Toro Rosso coureur met de hakken over de sloot het tweede deel van de kwalificatie te bereiken. “Maar daarin heb ik alleen op gebruikte banden gereden.” Max vervolgt: “De auto voelde heel goed aan, daar ligt het niet aan. Het hele weekend is heel goed gegaan, afgezien van die problemen met de aandrijving, maar qua snelheid zat het altijd wel goed. Daarom heb ik ook wel vertrouwen dat we het in de race goed kunnen doen.”

Kun je al iets over je strategie verklappen? “Die kun je op voorhand proberen te plannen, maar die wordt tijdens de race toch aangepast. Je moet zo veel mogelijk opties open houden. Onze snelheid op de rechte stukken ligt hier iets dichter bij die van de concurrentie, dat is positief. Het zal zondag een inhaalrace moeten worden. Die hoop ik mijn fans te kunnen geven.”

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we regelmatig live updates plaatsen. 

Klik hier voor het tijdschema van de Grand Prix van België.

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van België en kans te maken op een Verstappen-pakket, klik je hier!