scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max: “Op de wespen na zou ik niets veranderen aan Spa”

Gepubliceerd op 20 augustus 2015 door Niels Hendrix

Het Formule 1-circus is neergestreken op Spa-Francorchamps, het legendarische circuit in de Belgische Ardennen, dat komend weekend zal veranderen in een Nederlandse enclave. Bij de thuis Grand Prix van Max Verstappen worden namelijk duizenden Nederlandse – en natuurlijk Belgische – fans verwacht.

In aanloop naar de actie op vrijdag, was de 17-jarige coureur te gast bij de FIA persconferentie, waar hij vergezeld werd door Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton, Daniil Kvyat en Will Stevens. Allereerst blikt Max nog kort terug op de succesvolle race op de Hongaroring, waar hij vierde werd: “Dat was een onverwacht resultaat, maar je moet er zijn als anderen fouten maken of problemen hebben. Ik was erg blij met die vierde plaats, zeker omdat mijn begin van de race moeizaam verliep.”

“De eerste helft van het seizoen ging prima. Vooraf zou ik daar voor getekend hebben”, vervolgt Max ten overstaan van het internationale journaille. “Nu richt ik me weer op dit weekend, mijn thuisrace. Dat zal niet zo goed worden als Hongarije, maar hopelijk krijgen we weer goede kansen. We proberen er het maximale uit te halen.”

Zoals Max ons al eerder vertelde, heeft hij nog geen rijlessen gevolgd, herhaalt hij voor de tv-camera: “Ik heb nog geen rijbewijs, ik ben nog geen achttien jaar. Ik heb er de tijd nog niet voor gehad om te lessen, dat komt later wel.”

Vanaf volgend jaar wordt het radioverkeer tussen het team en de F1-rijder aan banden gelegd. Nadat Alonso daar zijn visie op heeft gegeven, wordt de mening van Max gevraagd. “Ik denk dat er voor mij niet veel zal veranderen. Je vertrouwt op je instinct. Je voelt het zelf als de banden slechter worden, daar heb je geen engineer voor nodig om je dat te vertellen. Dat leer je al van jongs af aan. Ik vind het dus niet erg om wat minder te praten over de radio.”

Vorige jaar won Max alle drie de races in het FIA Formula 3 European Championship op Spa-Francorchamps. Geeft hem dat meer vertrouwen nu hij hier voor het eerst in een F1-bolide rijdt? “Ik ben altijd vol vertrouwen. Ik race tegen competitieve en ervaren coureurs, maar ik doe zoals altijd mijn best.”

Iedere coureur vindt rijden op het zeven kilometer lange en uitdagende circuit fantastisch. Maar wat zou Max er toch nog aan willen verbeteren? “Er zijn hier veel wespen, daar heb ik een hekel aan”, zegt Max lachend. “Dat is het enige. Het circuit is geweldig!”

Via onze Twitter en Facebook accounts zullen we regelmatig live updates plaatsen. 
Klik hier voor het tijdschema van de Grand Prix van België.

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van België en kans te maken op een Max-Spa-pakket, klik je hier!