scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Raikkonen verlengt contract bij Ferrari

Gepubliceerd op 19 augustus 2015 door Bas Winckels

Ferrari heeft vandaag aangekondigd dat het team het contract met Kimi Raikkonen met een jaar heeft verlengd. Dat betekent dat de Fin in 2016 ook de teamgenoot van Sebastian Vettel zal zijn. "Nog een jaar bij Ferrari betekent dat de droom doorgaat", aldus Raikkonen. "Zoals ik altijd al heb gezegd: de Scuderia is mijn familie en ik wil mijn loopbaan bij dit team afsluiten."

"Ik ben meer toegewijd dan ooit en ik wil de mensen die mij deze kans hebben gegeven van harte bedanken", vervolgt de Fin, die in 2007 wereldkampioen werd met het team. "Ook mijn Ferrari fans wil ik bedanken voor hun continue steun."

"Wij zijn ervan overtuigd dat het verlengen van het contract van Kimi stabiliteit brengt voor het team voor het aankomende seizoen", aldus teambaas Maurizio Arrivabene. "Dat is ons doel geweest, mede met het oog op de uitstekende relatie tussen Kimi en Seb. We laten hiermee zien dat we vertrouwen in hem hebben en ik verwacht dat we hier de vruchten van kunnen plukken."

Andere coureurs die aan het stoeltje bij Ferrari gelinkt werden, waren Valtteri Bottas, Nico Hulkenberg en Daniel Ricciardo. Het bijtekenen van Raikkonen betekent dat de eerste stap in silly season gezet is en dat vanaf hier meerdere aankondigingen verwacht kunnen worden.