scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max racet online verder bij wereldkampioen

Gepubliceerd op 30 juli 2015 door Niels Hendrix

Max Verstappen heeft zich gevoegd bij ’s werelds meest succesvolle simracing team, Team Redline. In de online wereld nemen racers van allerlei kaliber het tegen elkaar op en daar zijn competities uit ontstaan waar in de top daarvan de grens tussen de echte wereld en de virtuele behoorlijk vervaagt. Voor Max, die deze week thuis een gloednieuwe hightech Playseat geïnstalleerd kreeg, is het dan ook een uitdagende manier om te trainen.

“Ik houd ervan om te simracen naast mijn Formule 1-bestaan”, aldus Max. “Ik werk al een tijdje met teammanager Atze Kerkhof en met Team Redline en Fanatec zal ik de virtuele circuits delen met de snelste simracers ter wereld. Dat is een flinke uitdaging en precies hoe ik het graag zie!”
Vooralsnog zal Max alleen trainen en zich niet mengen in de simracing competitie, omdat zijn drukke agenda dat niet toelaat.

Kerkhof is verheugd: “Ik ben blij en vereerd om Max aan boord te hebben bij Team Redline. Ik kijk ernaar uit om onze simgevechten voort te zetten zoals we afgelopen Formule 3-jaar deden.” Teambaas Dom Duhan voegt toe: “Het is geweldig om Max erbij te hebben. Hij was onmiddellijk ongelooflijk snel met simracen. Hij is een uniek natuurtalent en we zijn erg trots dat hij ons vertegenwoordigt in de simracing wereld.”

Max vergezelt bij Team Redline andere op hard asfalt racende coureurs zoals Richie Stanaway, de Aston Martin WEC-rijder en GP3-winnaar, Nick Catsburg die in Blancpain GT3 uitkomt en Kelvin van der Linde die voor Audi in GT actief is.

Team Redline is in mei 2000 opgericht en inmiddels hét team om te verslaan. In die vijftien jaar zijn meer dan 100 individuele en team kampioenschappen gewonnen in de top van simracing, voornamelijk in iRacing, Assetto Corsa en rFactor 2. Een aantal van de Redline-racers is actief in het iRacing Drivers World Championship, waaronder Greger Huttu die afgelopen jaar voor de vierde keer wereldkampioen werd.