scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Rillingen over de rug van Jos: “Dit is pas het begin”

Gepubliceerd op 26 juli 2015 door Niels Hendrix

Jos Verstappen, gepokt en gemazeld in de Formule 1, bleef niet onberoerd na de spectaculaire vierde plek van zijn zoon Max, de tot nu toe beste klassering van de F1-debutant. “Dit was top. Ik ben heel blij voor Max. Na de laatste tijd zoveel te hebben meegemaakt nu zo’n goed resultaat boeken, is gewoon lekker. Max heeft super geracet.”

Terugblikkend op de race, analyseert Jos: “Max had op zich een goede start, maar ging voor de zekerheid. Hij zat aan de binnenkant, waar niemand je kan raken, maar verloor een paar plekken. Daarna heeft hij Alonso ingehaald en zich keurig opgewerkt. De pitstop was goed en ook op het juiste moment. Dat bracht hem weer voor Carlos en Max had er gewoon goed de vaart inzitten.”

“Natuurlijk zat er ook een portie geluk bij die vierde plek. Maar geluk creëer je ook zelf door op het juiste moment op de juiste plaats te rijden. Tegen het einde van de race was ik nerveus en hoopte ik dat de auto heel zou blijven. Ik stond met gekruiste vingers te kijken. Toen Max over de finishlijn kwam, was ik enorm blij. Het hele team stond te springen, helemaal super. Ja, dat leverde een brok in mijn keel en kippenvel op.”

Er zit nog meer in het vat, aldus Jos: “Het is niet normaal wat Max laat zien. Dit is ook goed voor zijn vertrouwen. Max weet nu weer waar hij zich op moet concentreren: gewoon keihard aan het werk blijven en dan komt het vanzelf. Dit is pas het begin. Er komt echt nog veel meer aan. Dat weet ik zeker.”

Jos vervolgt: “We weten allemaal waar Max toe in staat is. Dit is er weer een voorbeeld van. We gaan nog meer van dit soort races meemaken. Dat max op 17-jarige leeftijd vierde wordt in een Grand Prix, als ik daar over nadenk, lopen de rillingen over mijn rug.”