scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Tost: “Max reed fantastisch in Budapest”

Gepubliceerd op 26 juli 2015 door Niels Hendrix

Franz Tost, teambaas van Scuderia Toro Rosso, laat na afloop van de Hongaarse Grand Prix weten: “Budapest was eens temeer een enerverende en interessante race en dat is goed voor de Formule 1. Scuderia Toro Rosso scoorde haar beste resultaat sinds jaren met de vierde plaats van Max in de race van vandaag. Hij reed fantastisch en presteerde erg goed, door goed om te gaan met zijn banden en alles onder controle te houden.”

“Helaas hadden we met Carlos een technisch probleem van onze kant - een gebroken slangklem - anders had hij ook in de punten kunnen finishen. We hebben nu het gat naar onze directe concurrenten gedicht en ik denk dat we nog steeds ons doel kunnen bereiken: om als vijfde te eindigen in het constructeurskampioenschap.”

“Ik wil Ferrari en Sebastian Vettel feliciteren met de fantastische overwinning, alsmede de Red Bull-coureurs, in het bijzonder Daniil Kvyat, voor wie P2 zijn beste resultaat tot dusver in zijn F1-carrière is. Het was mooi om te zien dat de eerste vier die over de finishlijn kwamen huidige en voormalig Toro Rosso-rijders waren.”

Cedrik Staudohar, Renault Sport F1 track support leader, voegt toe: “Max had vandaag absoluut een briljante race! Alles liep op rolletjes wat betreft de auto en de power unit. Het was jammer dat hij tegen het einde van de race een straf kreeg, maar uiteindelijk was het een geweldig resultaat voor Max en het team.”

“Helaas moest Carlos noodgedwongen zijn auto stilzetten na een technisch euvel, dat zorgde voor een verlies in turbodruk. Vanzelfsprekend zijn we verrukt met het resultaat van Max, maar het is bitterzoet, omdat Carlos ook op koers lag om punten te scoren. Hoe dan ook, het is een mooie manier om het eerste gedeelte van het seizoen te eindigen.”