scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Horner verwacht in Sochi nieuwe Renault-motor

Gepubliceerd op 26 juli 2015 door Niels Hendrix

Volgens Red Bull Racing teambaas Christian Horner zal Renault geen upgrades aan haar power unit doorvoeren voor de Russische Grand Prix in oktober. De twaalf tokens die de Franse motorfabrikant nog ter beschikking heeft om de aandrijving te ontwikkelen, zullen waarschijnlijk gebruikt worden voor een gereviseerd V6-blok en turbo.

“Volgens mij is er voor Sochi niets gepland”, aldus Horner. “Dat is waarschijnlijk op zijn vroegst dat we het gebruik van de tokens voor de ontwikkeling zullen zien. Voorlopig zullen we het moeten doen met de motoren die we op dit moment hebben.” Horner benadrukt dat Red Bull ook volgend jaar met Renault rijdt, waar ook Scuderia Toro Rosso haar krachtbron vandaan haalt.

“Renault zal de eerste zijn om toe te geven dat ze niet blij zijn met de prestaties en betrouwbaarheid van deze motor. Ze boeken progressie en maken stappen. Het probleem met de motoren is - in tegenstelling tot het chassis - de lange doorlooptijd ervan. Renault heeft in de komende weken enkele strategische beslissingen te maken, wat betreft de richting die ze uit willen gaan. Niet alleen voor 2016 maar ook voor daarna.”

“We hebben een overeenkomst met Renault tot eind volgend jaar. Als partner verwachten we natuurlijk ondersteuning om zelf competitief te kunnen zijn. Daarvoor hebben we een competitieve power unit nodig. Natuurlijk wil Renault dat liever dan wie dan ook voor haar beide klantenteams”, besluit de Brit.