scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jules Bianchi verliest strijd om zijn leven

Gepubliceerd op 18 juli 2015 door Niels Hendrix

De 25-jarige Jules Bianchi is overleden. Dat heeft zijn familie in de nacht van vrijdag op zaterdag naar buiten gebracht. De Fransman liep op 5 oktober 2014 zwaar hersenletsel op bij een crash tijdens de Grand Prix van Japan en lag sindsdien in coma.

"Jules heeft tot het allerlaatst gevochten, zoals hij altijd deed, maar vandaag is er een eind gekomen aan zijn strijd", aldus de verklaring. "De pijn die we voelen is immens en onbeschrijfelijk."

Bianchi botste met hoge snelheid op een takelwagen en werd buiten bewustzijn van Suzuka afgevoerd. Na zeven weken kunstmatig in coma te zijn gehouden, werd hij naar het universitair ziekenhuis van Nice overgebracht. Zijn toestand bleef echter onveranderd kritiek en afgelopen avond verloor Bianchi de strijd om zijn leven.

"We willen de medische staf van het ziekenhuis in Nice bedanken voor de liefde en toewijding waarmee ze voor Jules hebben gezorgd. Ook gaat onze dank uit naar het personeel van het ziekenhuis in Japan, dat zich direct na het ongeluk over Jules heeft ontfermd en alle doktoren die de afgelopen maanden bij de zorg van Jules betrokken zijn geweest."

"Daarnaast willen we alle collega's, vrienden en fans van Jules bedanken, en alle anderen die in de afgelopen maanden hebben laten weten veel om Jules te geven. Dit heeft ons veel kracht gegeven en ons enorm geholpen in hele moeilijke tijden. Het horen en lezen van de vele boodschappen, heeft ons doen beseffen hoeveel mensen over de hele wereld Jules wel niet in hun hart hebben gesloten. We vragen iedereen om onze privacy te respecteren in deze moeilijke tijd, nu we het verlies van Jules zullen moeten proberen te verwerken."

Bianchi debuteerde twee jaar geleden in de Formule 1 als coureur van team Marussia. Daarvoor was hij al testcoureur bij Force India. In 34 races kwam hij tot twee WK-punten: zijn beste notering was de negende plaats bij de grand prix van Monaco in 2014.

“Vandaag hebben we een geweldig talent en persoon verloren… Woorden schieten te kort om nu onze gevoelens te beschrijven. We zullen je allemaal missen, Jules”, laat Max Verstappen weten. Namens alle medewerkers van Verstappen.nl sluiten we ons daar graag bij aan.