scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Geslaagde warm-up Verstappens op Zandvoort

Gepubliceerd op 27 juni 2015 door Niels Hendrix

Zandvoort is inmiddels omgetoverd tot een Italiaanse enclave. Van de stad tot het circuit ademt de badplaats de sfeer van het Zuid-Europese land. Alles is gereed voor Italia a Zandvoort ‘driven by Max Verstappen’, dat zondag 28 juni op Circuit Park Zandvoort plaats zal vinden.

In aanloop daar naartoe verkende Max Verstappen zaterdag alvast het circuit in een luxewagen van Renault. Sinds zijn zege op de Zandvoort Masters, een jaar geleden, had hij er niet meer gereden. Ook voor Jos was het zo lang geleden. Hij gaf vorig jaar tijdens Italia a Zandvoort nog een demo weg in een Formule 1-auto. Vandaag deed Jos alvast de shake-down in de Minardi PS03, waarmee hij morgen drie keer in actie zal komen.

Zaterdagavond waren Jan Lammers, woonachtig in Zandvoort, Arie Luyendijk, overgekomen uit de USA en beide Verstappens in het centrum van Zandvoort aanwezig voor de “warm-up” van het evenement. Die werd afgetrapt met het starten van de V8-motor van de Scuderia Toro Rosso. Nadat het oorverdovende gehuil weer was verstomd, kwamen de coureurs aan het woord.

“Het is ongelooflijk hoeveel mensen hier op zijn afgekomen”, zegt Jos. “Er is ook ontzettend veel gebeurd. Vorig jaar was ik ook op Italia a Zandvoort, terwijl Max op de Norisring een Formule 3-race won. Toen was er nog niets aan de hand. Na de Norisring stonden we opeens veel in contact met F1-teams. Als je bekijkt wat er in één jaar tijd allemaal is gebeurd, is dat echt ongelooflijk.”

Jos won in 1993 de toenmalige Masters of Formula 3. Max deed dat kunstje 21 jaar later met zijn overwinning in de Zandvoort Masters. Jos vertelt: “Voor mij is het ontzettend belangrijk geweest om de Masters te winnen. Nadien hadden we veel contact met Formule 1-teams. Zo is dat met Max ook zo’n beetje gegaan, dus Zandvoort heeft wel iets voor onze carrières betekend.”

“Bovendien heb ik destijds, lang geleden, mijn eerste rondjes met een raceauto op Zandvoort gereden. Dat was met een Opel Lotus van het Nederlandse team van Frits van Amersfoort, daar waar Max zijn autosportcarrière ook is begonnen.”

Dan wordt ook Max met luid gejuich ontvangen door het in het centrum van Zandvoort aanwezige publiek en volgt een korte terugblik op de zege tijdens de Zandvoort Masters. “Dat was een heel mooi weekend voor mij. Zeker als je vader de Zandvoort Masters al een keer heeft gewonnen en ik hetzelfde heb kunnen doen. Dat was gewoon top”, aldus Nederlandse Formule 1-coureur. De drievoudige zege in de regen op de Norisring heeft veel goeds gedaan. “Toen we na die wedstrijd thuis kwamen kregen we een telefoontje en dat heeft alles in een stroomversnelling gezet.”

Max heeft al zin in zondag, wanneer hij vier runs zal doen in de Scuderia Toro Rosso en het publiek zal vermaken met burn-outs, donuts en veel kabaal. “Lekker rondjes rijden. Vooral de run die ik samen met mijn vader rijd, daar kijk ik naar uit. Bijzonder is dat. Hopelijk komen er heel veel mensen kijken, dat zou mooi zijn.”

Toegangskaarten voor het evenement op zondag 28 juni kosten in de voorverkoop slechts € 12,50. Bestel uw kaarten via news.verstappen.com of www.circuit-zandvoort.nl. Vanzelfsprekend zijn er aan de kassa ook nog voldoende kaarten te krijgen.

Klik hier voor een uitgebreid tijdschema voor Italia a Zandvoort.

Als je geen video van de Verstappens wilt missen, is het raadzaam je op ons YouTube kanaal te abonneren: https://www.youtube.com/c/VerstappenNL33