scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Reacties Tost en Renault op puntenfinish Max

Gepubliceerd op 21 juni 2015 door Niels Hendrix

Franz Tost, teambaas van Scuderia Toro Rosso, laat na afloop van de Oostenrijkse Grand Prix weten: “De race begon vandaag goed voor ons. Beide coureurs hadden een goede start, vooral Carlos had een goede eerste ronde en werkte zich omhoog naar P9. De snelheid van Max was sterk en ondanks dat hij Bottas niet achter zich kon houden, was zijn snelheid de gehele race goed. Helaas verloren we enkele seconden achter Kvyat, hetgeen ons uiteindelijk de zevende plaats heeft gekost. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als dat niet zou zijn gebeurd, we Maldonado achter ons hadden kunnen houden.”

“Bij de finish kwam Max als achtste over de lijn, wat punten oplevert voor het team. Maar we kunnen niet helemaal tevreden zijn, omdat onze direct tegenstanders meer punten dan ons hebben gescoord. De snelheid van Carlos was ook goed, maar helaas had hij een technisch probleem dat we nu moeten onderzoeken. Hopelijk kunnen we voorkomen dat het de volgende race in Silverstone weer optreedt. Ik wil toevoegen dat de auto erg goed werkte dankzij de upgrades die we hadden meegebracht, dus hopelijk kunnen we blijven verbeteren op het gebied van de prestaties en de volgende race met beide auto’s in de punten finishen.”

Cedrik Staudohar van Renault Sport voegt daar aan toe: “Het was een sterke race van Max, met een goed resultaat op een uitdagende baan. We hebben het maximale uit de auto weten te halen en hard gevochten om punten te verdienen. Helaas hadden we een probleem met de auto van Carlos. Die verloor de elektrische aandrijving en de rondetijden liepen te zeer op om door te gaan. We gaan uitzoeken waarom dat was, zodat we in Silverstone weer sterk voor de dag kunnen komen.”