scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Formule 1-auto op ware grootte bij opa Frans in Montfort

Gepubliceerd op 17 juni 2015 door Niels Hendrix

Het had de nodige voeten in de aarde, maar inmiddels is het zover en staat er een heuse Formule 1-auto op ware grootte te pronken in Montfort. Aanstaande zondag is deze vijf meter lange blikvanger weer te aanschouwen bij Dancing Housmans, waar samen met Frans Verstappen naar de Grand Prix van Oostenrijk gekeken kan worden.

“Echt ontzettend mooi”, zegt opa Frans over de nagemaakte auto van zijn kleinzoon Max Verstappen. Het chassis van de van oorsprong als bloemenauto bekend staande bolide, is door de Breezandse makers aan Frans geschonken en daar is hij ze nog altijd dankbaar voor. “Samen met die mensen Noord-Holland en lokale supporters van Max is de auto overgeschilderd.” Frans claimt niet met voorbedachten rade de Red Bull-kleurstelling gehanteerd te hebben. “Nee, die kleuren vind ik gewoon mooier”, zegt hij lachend.

Aanstaande zondag wordt Dancing Housmans in Montfort weer omgetoverd tot dé plek om de race van Max live te volgen. In een prachtige zaal op een groot scherm is dan de Grand Prix inclusief de Sport1-voorbeschouwing te zien. Aangrenzende parkeergelegenheid is aanwezig en binnen is een stand te vinden, waar alle merchandise van Max Verstappen/Scuderia Toro Rosso verkrijgbaar is.

Frans: “Geweldig hoe Formule 1 weer leeft in Nederland. Max maakt heel wat los.” Vrouwen en kinderen, maar vooral (groot)vaders zijn 21 juni - vaderdag - van harte welkom bij Frans. “We gaan er weer een gezellige middag van maken, net zoals we tijdens de resterende races zullen gaan doen.” De entree is zoals altijd vrij.

Klik hier om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Oostenrijk en maak kans op een STR hooded sweatjacket!