scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

“Max heeft een erg goede race gereden”, zegt Franz Tost

Gepubliceerd op 07 juni 2015 door Niels Hendrix

Franz Tost, teambaas van Scuderia Toro Rosso, laat na afloop van de Canadese Grand Prix weten: “We wisten dat we het hier in Canada moeilijk zouden krijgen om goed te presteren, omdat we simpelweg snelheid te kort komen op de rechte stukken. Ondanks dat moet ik zeggen dat beide coureurs goed werk geleverd hebben. Carlos had een goede start, maar verloor helaas een paar plaatsen toen hij in de eerste ronde geblokt werd. Later wist hij zich te herstellen en terug te vechten.”

Tost vervolgt: “Max heeft ook een erg goede race gereden. Ondanks al zijn straffen wist hij bij te komen en competitieve rondetijden te noteren. Nu Montreal voorbij is, kijken we uit naar Oostenrijk, waar we verwachten een veel betere prestatie te kunnen laten zien, mede dankzij de lay-out van het circuit dat beter bij onze auto past.”

Cedrik Staudohar, van Renault Sport F1, voegt daar aan toe: “Het was een moeilijke race, mede door de startposities. We moesten de temperatuur goed in de gaten houden, maar hadden geen echte zorgen over de betrouwbaarheid. Natuurlijk hadden we graag ons puntentotaal opgekrikt, maar de snelheid was er vandaag niet echt. We hopen het beter te doen in Oostenrijk.”