Max Verstappen: “Auto’s zijn best sterk”

Gepubliceerd op 04 juni 2015 door Johan Peeters

Voor de derde keer dit seizoen gaf Max Verstappen acte de présence tijdens de officiële persconferentie van de FIA aan de vooravond van een Grand Prix-weekend. Max mocht samen met Lewis Hamilton, Felipe Massa, Sergio Perez, Pastor Maldonado en Daniil Kvyat plaatsnemen in de zaal waar de verzamelde pers vragen kon stellen aan het zestal.

Op de vraag wat de rijders doen als ze horen dat er een safety car op de baan komt, antwoordde Max: “Het ligt eraan op welk deel van de baan je onderweg bent en van welke startplek je vertrokken bent. Het hang ook af van hoe hard je banden slijten op een bepaald circuit. Ook praat je tijdens zo’n periode veel met het team, omdat zij alle data hebben en weten waar je je op de baan bevindt ten opzichte van jouw tegenstanders. Hier in Canada zal het een interessante race voor ons worden en hoop ik ook op een safety car-situatie.”

Niet lang daarna krijgt Max de vraag wat hij van zijn prestaties in Monaco vond en wat hij van zijn harde klapper in Monaco heeft geleerd. “ De auto’s zijn best sterk”, antwoord Max gevat. “Ik ben blij dat ik er geen verwondingen aan over heb gehouden. Ik had ook niet echt last in de dagen daarna, want ik ben op woensdag nog gaan karten wat wel aantoont dat ik weer fit was. Het zal me als coureur niet veranderen, ik blijf vechten, vooral als je om de punten aan het strijden bent zal ik er altijd voor gaan.”

Als later tijdens de persconferentie de aanwezige journalisten de coureurs vragen kunnen stellen wordt aan Massa gevraagd of hij bij zijn uitspraken blijft die hij heeft gedaan over Max en de gevaren van jonge onervaren coureurs op de baan. “Net na de race heb ik gevraagd waarom Max geen straf kreeg, omdat ik vond dat hij die wel verdiende. Wat hij deed was verkeerd. Vooral in je eerste jaar in de Formule 1, je bent zeventien jaar oud en je maakt een dergelijke fout zonder bestraft te worden, is helemaal fout. De FIA moet zich sterk opstellen en op de juiste manier reageren. En dat hebben ze gedaan. Dat is het enige wat ik heb gezegd en ik zal mijn mening daarover niet veranderen.”

Max reageert daarop met: “Ten eerste mag iedereen zijn mening hebben, maar als ik naar de data kijk, heb ik in de ronde van de crash op de zelfde plek geremd als de ronde daarvoor. Eerder in de race remde ik soms zelfs later. Maar ja, ik heb mijn straf gekregen en focus me nu op de race hier in Canada. Misschien dat je (Massa) de race van vorig jaar nog eens moet bekijken en zien wat daar gebeurde.”

Op de vraag of Max wist waarom hij de straf heeft gekregen antwoordt Max met: “Ik heb daar mijn eigen kijk op, we hebben er met het team over gepraat en er is geen reden om terug te kijken op de race in Monaco. We gaan ons, als gezegd, focussen op de race hier in Canada en proberen om weer punten te scoren. Ik zal mijn rijstijl niet aan gaan passen.”

Van een journaliste uit Argentinië komt de vraag of Max had verwacht dat zijn teamgenoot bij Toro Rosso Carlos Sainz net zo sterk als hijzelf zou presteren. Max besluit met: “ Hij is een goede coureur. Hij won vorig jaar het Formule Renault 3.5-kampioenschap en dan doe je het goed. We pushen elkaar vooruit, wat ook erg goed is voor het team.”

Vrijdag gaan de lichten in Canada op groen voor de eerste twee vrije trainingen voor de GP van Canada.

Klik hier om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Canada en maak kans op een Scuderia Toro Rosso t-shirt!