scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vermaakt het publiek én zichzelf op Spa-Francorchamps

Gepubliceerd op 31 mei 2015 door Niels Hendrix

Op zaterdag gaf Max Verstappen voor het eerst de Infiniti Red Bull Racing Formule 1-demo auto de sporen op het befaamde circuit van Spa-Francorchamps. Zondag deed de Nederlander dat nog eens dunnetjes over tijdens de afsluitende dag van het World Series by Renault-weekend. Hij amuseerde zich zichtbaar opperbest. “Super mooi om demo’s te geven en het publiek te vermaken, zeker met dat ouderwetse Formule 1-geluid, dat maakt het extra speciaal”, aldus Max, die op het oor pijnigende gejank van de V8-motor doelt.

Omdat een dag eerder de bandjes iets te zeer waren opgerookt, worden er zondag - om elk risico te vermijden - een paar donuts minder gedraaid. Maar bij onder andere de Busstop-chicane en de La Souce-hairpin zet Max zijn handtekening in rubber op het asfalt. De twee runs in de RB8-showcar worden met veel enthousiasme ontvangen. “Rook creëren en een mooie show weggeven voor al het publiek, dat vind ik alleen maar mooi”, zegt Max als hij na tien minuten weer uit de cockpit klimt.

Zijn dagen zijn, zoals gewoonlijk tegenwoordig, van begin tot eind vol gepland. De media staan in de rij om Max te interviewen, net zoals de fans zich, rijen dik, verdringen om een glimp van de 17-jarige coureur op te vangen. “Als het kon zou ik iedereen een handtekening geven”, zegt Max, die per scooter weer naar de andere pitstraat wordt gebracht, waar hij bij de prijsuitreiking van de Formule Renault 3.5 de trofee mag uitreiken. Na weer enkele ‘taxiritten’ in de Renault R.S. 01 over het circuit in de Ardennen, geeft Max nog eenmaal een demo weg.

Dat het in de tussentijd heeft geregend en er daardoor op het natte asfalt weinig valt te roken, doet weinig aan het spektakel af. Zo vindt ook Max: “De World Series by Renault zijn super om als autosport fan te bezoeken. De entree is gratis, er zijn veel attracties en vermaak rondom de baan en dat maakt het een super belevenis. Spa-Francorchamps is bovendien een van m’n favoriete circuits. Zeker Eau Rouge is speciaal, maar eigenlijk is het hele circuit zo in de Ardennen bijzonder. Met zijn lekker snelle bochten is het heel vloeiend. Er lijkt eigenlijk geen einde aan te komen.”

Dat doet het vooralsnog wel in België, maar over een paar weken kunnen degenen die Max in eigen land aan het werk willen zien op zondag 28 juni een kijkje komen nemen in Zandvoort. Tijdens Italia a Zandvoort zal Max meerdere keren zijn kunsten in een Formule 1-auto vertonen en zelfs vader Jos Verstappen neemt plaats in een Minardi PS03 Formule 1-auto om het publiek nog meer te vermaken met een spectaculaire demonstratie.

Toegangskaarten voor het evenement op zondag 28 juni kosten in de voorverkoop slechts € 12,50. Bestel uw kaarten via news.verstappen.com of www.circuit-zandvoort.nl.

Vergeet niet een kijkje te nemen in ons exclusieve fotoalbum van Max bij het WSR-weekend op Spa-Francorchamps.

Een video met onboardbeelden van Max in actie in de RB8 is hier te vinden.