scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

“Vrije” vrijdag in Monaco

Gepubliceerd op 22 mei 2015 door Niels Hendrix

Vandaag was een “vrije dag” voor het Formule 1-circus in Monaco, maar niet voor de Scuderia Toro Rosso-coureurs. Want de traditie van een bezoek aan het strand of een dag van ontspanning past tegenwoordig niet meer in de wereld van de moderne Grand Prix-racerij. Zelfs Max Verstappen en Carlos Sainz waren drukbezet en hoe toepasselijk, een dag nadat de Grand Prix Drivers’ Association stelde dat coureurs meer voor hun fans moeten doen, hadden Max en Carlos een vol programma.

Het begon toen het duo Red Bull-rijder Daniel Ricciardo vergezelde om de media te vermaken, door ze als passagier mee te laten rijden. In een Renault RS01 en twee Clio RS Trophy’s werd het befaamde stratencircuit rondgegaan. Daarna keerde het tweetal bliksemsnel weer terug naar de pitstraat om handtekeningen uit te delen aan de fans.

Aansluitend ging het bergopwaarts naar Place d’Armes, bekend om haar markt en restaurants, maar vandaag omgetoverd tot de MGP Live Stage: een plein voor toeschouwers, zelfs toegankelijk voor mensen zonder kaartjes voor de race. De twee Toro Rosso-mannen werden fantastisch ontvangen en gingen volkomen op in geest met het evenement. Er werd lang met fans gekletst en geposeerd voor de verplichte selfies.

Maar het was niet alleen maar lol en pret, want Max en Carlos moesten ook twee besprekingen met hun engineers inplannen, om zo het maximale uit de extra dag te halen en te overleggen over de laatste details voor de rest van het weekend. Dat begint weer op zaterdag om elf uur met het laatste uur aan vrije training.

Klik hier voor het tijdschema van de Grand Prix van Monaco.

Klik hier om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Monaco en maak kans op een Max Verstappen t-shirt!