scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Skelet bloemenauto breekt onderweg naar Limburg

Gepubliceerd op 15 mei 2015 door Niels Hendrix

Frans Verstappen, de grootvader van Max, had de speciaal voor de Bloemendagen in Anna Paulowna nagebouwde Scuderia Toro Rosso-auto geschonken gekregen van de Breezandse makers. Hartstikke blij was hij daar naar eigen zeggen mee. Maar nog voor de bolide, ontdaan van de 150.000 hyacintenbloempjes, op de bestemming in Limburg arriveerde, brak die droom. Letterlijk.

Vlak voor Montfort scheurde het schuimskelet dwars door midden. “Op zo’n zes kilometer van huis zag ik opeens iets vliegen, dus we stopten op de snelweg. Wat een pech, ontzettend erg”, vertelt Frans. “Het plankje onder de neus, die een stuk buiten de aanhangwagen stak, was afgebroken. Daardoor zakte de neus naar beneden en scheurde de auto in tweeën. Een waar drama.” De bodemplaat is nog heel, alleen het schuimskelet heeft schade. “Maar als ik de delen in elkaar schuif, sluit het precies aan.”

Gelukkig komt er hulp van boven, in de vorm van constructeur Bram van Dijk en zijn zoon Ron, die begin mei met hun kunstwerk de NHD Publieksprijs in de wacht sleepten. Komende week reist het tweetal vanuit Noord-Holland naar Zuid-Limburg om hun auto te repareren. Tot grote opluchting van opa Verstappen: “Dat mensen zoiets maken en ook nog weggeven, is al ongelooflijk. Maar dat ze zo meeleven, vrij nemen en honderden kilometers rijden om de boel te komen repareren, is helemaal fantastisch. Echt super, deze mensen.”

“Zelfs Max, die even thuis was, vond de auto mooi gemaakt. Hij was onder de indruk van het ding op ware grootte”, vervolgt Frans, die ‘m in volle glorie gaat herstellen. “Als de auto weer ineen zit, ga ik hem opnieuw helemaal netjes tot in de puntjes schilderen. Het wordt echt een prachtige auto. Als je ‘m ziet staan met zijn vijf meter, is het net een echte Toro Rosso. Tijdens de live uitzendingen van de races van Max, zet ik hem dan voor Dancing Housmans in Montfort, zodat iedereen ervan kan genieten.”