scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Metershoog bloemenportret van Max

Gepubliceerd op 02 mei 2015 door Niels Hendrix

Het noorden van Nederland is niet alleen in de ban van de Bloemendagen, maar ook van Max Verstappen. Zo is in Limmen in Noord-Holland een enorme beeltenis van het hoofd van de Limburger verrezen, helemaal vol geprikt met losse bloempjes van de hyacint. “Met die heel verfijnde techniek, krijg je kwalitatief gezien een geweldig stuk, net een foto”, aldus Loek Rijs, die een van de initiatiefnemers is.

Het kunstwerk bestaat uit een groot bord (van 2,70m hoog) met de tekst “go to the Max” met zijn eigen logo. Het portret meet 1,75 bij 1,90 meter, maar daar houdt het niet bij op. Een Scuderia Toro Rosso-bolide van 2,50 meter lang vormt het tweede deel van de blikvanger gemaakt uit hyacintenbloempjes.

In januari ontstond het idee om Max als onderwerp van het werkstuk te nemen. “Omdat ik verwachtte dat Max het goed zou gaan doen in de Formule 1, maar hij moest het wel even laten zien. Dat risico hebben we genomen. Iedereen weet nu dat Max geweldig presteert, dus die hype hebben we mooi geraakt. Het project mag gezien worden. Het was gaaf om dit neer te zetten.”

Met man en macht hebben circa twintig personen eraan gewerkt. Dag en nacht. “Het voornaamste is dat er iets moois staat en bij de totstandkoming was de gezelligheid erg belangrijk. Iedereen uit onze vriendengroep is stuk voor stuk wel eens bij een race van Jos geweest. Nu volgen we Max, omdat hij bijzonder is. Wat Max laat zien is te mooi om waar te zijn en dat is de reden dat wij hem met zijn allen op deze manier in bloemen willen laten zien.”

Naast de enorme mozaïeken van het portret en de levensgrote Toro Rosso, vormt een straatversiering het decor voor de kunstwerken van bloemen. Een startgrid met een zestal van achteren geziene Formule 1-auto’s maakt het plaatje compleet. “Nu alles klaar is en staat, zie ik hoe bizar mooi en waanzinnig het is geworden. We zijn onszelf ontstegen en dat komt ook door de ‘spirit’ die Max heeft. Wat Max laat zien is bijzonder, maar dit is ook bijzonder.”

Dit bloemenwerkstuk van Max en zijn Formule 1-bolide maakt onderdeel uit van de Bloemendagen in Limmen, waar zo’n 40 werkstukken langs een vastgestelde compacte route van zo’n 8 km zigzaggend door het dorp te bezichtigen zijn. Vaak begeleid met muziek zijn de projecten van 2 t/m 6 mei gratis te bewonderen.